Evenimentul Zilei > International > Jos cu „supremația albă”! Academicienii vor să înlăture termenul „anglo-saxon”
Jos cu „supremația albă”! Academicienii vor să înlăture termenul „anglo-saxon”

Jos cu „supremația albă”! Academicienii vor să înlăture termenul „anglo-saxon”

Academicienii au solicitat eliminarea termenului „anglo-saxon” pentru că este „legat de supremația albă”, idee descrisă drept „nebună” de un istoric.

Aşadar, în numele corectitudinii politice, se doreşte eliminarea unui termen care deranjează pe ce cei care nu mai doresc să ne diferenţiem într-un fel sau altul.

Cine sunt supremaciştii albi din Marea Britanie

Termenul se referă în mod tradițional la grupurile de oameni din Germania, Danemarca și Olanda (blonzii) care s-au stabilit în Marea Britanie după sfârșitul Imperiului Roman.

Cu toate acestea, specialistul Angliei medievale timpurii, Mary Rambaran-Olm, un savant și autor independent, a susținut că termenul este folosit de supremaciștii albi pentru a se referi la britanici albi și ar trebui interzis, notează Daily Mail.

La începutul acestui an, Societatea Internațională a Anglo-Saxonilor a făcut un sondaj printre cei 600 de membri ai săi, iar 60% din grup au convenit să elimine termenul de „anglo-saxon”.

Însă Tom Holland, autor, a scris: „Savanții trebuie lăsaţi să-l folosească”, a spus într-un tweet. Un naționalist alb ar putea crede în superioritatea albă, dar el nu poate fi un supremacist, deoarece naționalismul și supremația se opun direct unul altuia.

Naționalismul alb, supremația albă și superioritatea albă trebuie să dispară

„Supremația albă include superioritatea albă. Pe lângă faptul  că albii sunt superiori altor rase, un supremacist alb susține credința că albii au dreptul să înrobească alte rase, idee încă vie în zilele noastre. Există puțini, dar există supremaciști albi, scrie David Sims.

Mai mult, un sat din Marea Britanie cunoscut sub numele de „Little White Town”, din cauza numeroaselor sale clădiri albe ar putea fi forțat să-și schimbe denumirea pentru că numele este rasist.
Bideford, oraș port istoric din nordul Devon, sud-vestul Angliei, are o populație de puțin peste 17.000, conform ultimului recensământ.  Semnele pentru oraș îl descriu drept „Little White White Town”.
După cum scrie Jack Hadfield, „Fraza a fost inventată pentru prima dată de autorul Charles Kingsley, când a scris despre Bideford în romanul său din 1855,„ Westward Ho!”, după ce a văzut numeroasele proprietăți albe care  se impun în peisajul local. Cu toate acestea, consilierul Partidului Conservator, Dermot McGeough, spune că au existat plângeri din partea unor persoane și că numele este „rasist” și trebuie înlăturat.
„În urma unor plângeri din partea enoriașilor, propun ca cuvintele  să fie eliminate din toate semnele din oraș și la intrările din oraș”, a spus McGeough.
„Termenul„ Micul Oraş Alb Alb”poate fi perceput ca o tulpină rasistă și nu este corect din punct de vedere politic.
Prin urmare, această problemă ar trebui corectată imediat. Dacă această formulare nu este eliminată, consiliul orășenesc ar putea fi clasat ca un supremacist alb rasist”. McGeough a declarat pentru Telegraph: „Este corect să facem asta pentru că nu vrem ca oamenii să creadă că suntem o grămadă de supremaciști albi”.