Actorul de 32 de ani este din 2016 imaginea Mencap, o organizație caritabilă care sprijină persoanele cu dificultăți de învățare. Un grup de fani a lansat recent o inițiativă în numele acestuia pentru a strânge 50.000 de lire, bani cu care să sprijine organizația și probabil nu se așteptau ca cel mai mare sprijin să-l primească tocmai din partea artistului englez. Acesta a contribuit cu 7728.75 de lire, adică exact suma care lipsea pentru a se atinge ținta propusă, după care le-a transmis un mesaj fanilor.

Pentru toți cei care s-au gândit să facă acest gest în numele meu și pentru cei care au contribuit sau au lăsat mesaje, vă rog să acceptați cele mai sincere și din inimă mulțumiri. Această pagină de donații mi-a făcut inima să tresalte de bucurie și mi-a adus lacrimi în ochi. Ce cadou frumos mi-ați făcut, cât de generoși puteți fi cu toții. Mencap este o organizație cu adevărat minunată, iar banii strânși cu această ocazie se vor duce către cele mai incredibile cauze”, au fost cuvintele pe care Harington le-a transmis prin intermediul unui mesaj video postat chiar pe site-ul oficial al organizației.

Fanii, care au lansat această inițiativă ca un mod de a mulțumi actorului pentru „toată dragostea și talentul pe care le-a investit în Jon Snow ca noi să ne putem bucura”, cum este notat pe pagina de donații, au reacționat imediat. Aceștia și-au exprimat aprecierea față de actor, iar unii au fost impresionați până la lacrimi de gestul lui Harington.