Evenimentul Zilei > Social > Johann Strauss Ensemble, concert de excepție la Sibiu
Johann Strauss Ensemble, concert de excepție la Sibiu

Johann Strauss Ensemble, concert de excepție la Sibiu

O sală Thalia plină la refuz i-a întâmpinat pe instrumentiștii vienezi ai orchestrei Johann Strauss, care au concertat la Sibiu vineri seara. Alături de spectatorii din sală, alte câteva sute de sibieni au urmărit concertul din Piața Mare

În centrul orașului, în mijlocul Târgului de Crăciun, concertul vienezilor a fost transmis în direct prin intermediul unui ecran de mari dimensiuni. ”Mă bucur enorm să fiu în seara aceasta la Sibiu. Este pentru a zecea oară când suntem în România, dar concertul care ne-a rămas cel mai drag este cel de la Sibiu, din 2007”, le-a amintit spectatorilor Russell McGregor, dirijorul orchestrei. Dirijor și al orchestrei Palatului Schönbrunn, Russell McGregor a fost într-un permanent dialog cu publicul din sală. Totodată, Russell McGregor a transmis în continuu mesaje și sibienilor din Piața Mare, printre care, la un moment dat, s-a aflat și Klaus Iohannis, președintele ales al românilor și spectator al Johann Strauss Ensemble în mai multe rânduri. ”Vă felicit pentru alegerea în fruntea României”, i-a transmis McGregor președintelui României, prin intermediul transmisiei în direct.
În cea de-a doua parte a concertului, spectatorii au interpretat colinde alături de instrumentiști. Iar Russell McGregor i-a răsplătit pe cei mai mici dintre spectatori cu bomboane de ciocolată și jucării.Concertul de Crăciun susținut de Johann Strauss Ensemble este un eveniment înscris pe agenda culturală a Sibiului, fiind finanțat de Consiliul Local Sibiu prin intermediul Primăriei municipiului Sibiu.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News