"Jocurile foamei" l-ar putea detrona pe "Harry Potter"

"Jocurile foamei" l-ar putea detrona pe "Harry Potter"

Lungmetrajul, bazat pe primul volum dintr-o trilogie bestseller, are mari şanse la încasări de 100 de milioane de dolari în primele trei zile. Astfel va rivaliza cu francize cunoscute.

Lungmetrajul "Jocurile foamei" intră astăzi pe marile ecrane din lume, inclusiv în România, iar înainte de prima proiecţie, fuseseră vândute în avans 1 milion de bilete. Statul Panem organizează în fiecare an Jocurile Foamei: o luptă până la moarte, dusă între 24 de "tributuri", adolescenţi cu vârstele între 12 şi 18 ani, câte un băiat şi o fată din cele 12 districte, duşi la Capitoliu – capitala. Evenimentul, televizat în toată ţara şi obligatoriu de privit pentru populaţia înfometată, ca cel mai intens şi sângeros realityshow imaginabil, este o încercare a Preşedintelui Snow (un delicios de malefic Donald Sutherland) de a stârpi orice tentativă de revoltă. Supravieţuire într-o lume violentă Eroina Katniss Everdeen se oferă voluntar ca tribut pentru a-şi salva sora de 12 ani, Prim, care a fost aleasă în urma tragerii la sorţi.

Jennifer Lawrence (21 de ani) interpretează o Katniss plină de forţă, decisă să lupte împotriva unui sistem corupt. Lawrence, nominalizată anul trecut la Oscar pentru "Mâinile tatălui meu", dă viaţă unui personaj feminin care nu se lasă înfrânt de adversităţi, de traume, orori şi violenţă şi care reuşeşte să inspire speranţă cetăţenilor Panemului – destulă pentru a porni o revoluţie. Ea şi Peeta (Josh Hutcherson), celălalt tribut din Districtul 12, care este îndrăgostit de ea, sunt îndopaţi cu bunătăţi, îmbrăcaţi în haine scumpe, aranjaţi (stilistul lui Katniss e jucat de Lenny Kravitz) şi prezentaţi decadentului Capitoliu, pentru ca mai apoi oamenii să îi urmărească cum se ucid în feluri violente. Katniss are parte şi de noroc: foamea a determinat- o să înveţe să vâneze (ilegal) cu arcul şi mentorul său în jocuri, Haymitch (Woody Harrelson), e alcoolic, dar inteligent. "Jocurile foamei" spune cu inteligenţă şi intensitate adevăruri despre reality-showuri, despre ce înseamnă principiile într-o lume dură şi despre ce te ajută să supravieţuieşti. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/GWU-xLViib0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> "Are spectacol, romantism, suspans neiertător şi o stea: Jennifer Lawrence.“ PETE TRAVERS, critic de film la "Rolling Stone" OFERTĂ Cărţile, traduse şi în limba română Pentru cei care se îndrăgostesc de eroina Katniss Everdeen şi vor să afle ce se întâmplă mai încolo în lumea din "Jocurile foamei", citirea celor trei volume scrise de Suzanne Collins este o soluţie bună pentru a umple "golul" de cel puţin un an dintre lansarea primului film şi a celui de-al doilea. Titlurile "Jocurile foamei" (prima carte), "Sfidarea" (a doua carte) şi "Revolta" (încheierea trilogiei) au fost publicate de Editura Nemira şi s-au bucurat deja de succes printre cititori. Concomitent cu lansarea filmului, cărţile pot fi cumpărate cu reducere de 35%. În volume, povestea este spusă din perspectiva lui Katniss, iar imaginaţia autoarei completează acţiunea cu detalii, descrieri pline de viaţă şi o cale de acces direct către deciziile luate de protagonistă. Faţă de seria "Amurg", cu care "Jocurile foamei" a fost comparată în mod eronat, povestea lui Katniss Everdeen i-a cu cerit şi pe criticii din lumea întreagă , iar al doilea film din serie va intra curând în producţie. 10 milioane de exemplare din cărţile "Jocurile foamei" s-au vândut în lume

Ne puteți urmări și pe Google News