Bineînţeles că nu e prima oară când violenţa invadează timpul liber al tinerilor şi a celor foarte tineri. Dar, în acest caz, nu este prezent niciun context narativ care să justifice prezenţa ''bunilor'' sau a ''răilor'', ca în alte jocuri care permiteau, de exemplu, jucătorilor să intre în pielea unui personaj nazist. Nu numai atât, alegerea ambianţei, în afara faptului că e de prost gust, nu e adecvată nici din punct de vedere al sincronizării. Iar ieşirea pe piaţă a acetui joc video, a fost anunţată la 10 zile după masacrul din Texas, de la un liceu din Santa Fe.

Jocul a fost promovat chiar după evenimentele din februarie. Criticile sunt îndreptate spre Valve, platforma digitală creatoare a jocului. Aceasta a răspuns, după cum anunţă Tgcom24, cu un tupeu rar întâlnit: ''Este vorba de o simulare şi nimic altceva. Dacă aveţi senzaţia că răniţi pe cineva anume, sau persoanele care vă stau alături, vă invităm să vă contactaţi psihiatrul sau să chemaţi poliţia''. Ca urmare a acestei replici, cetăţenii au purces la naşterea unei petiţii, care până acum a strâns 18.000 de semnături, printre care se află şi ale părinţilor victimelor masacrelor.

Împotriva publicării jocului video s-a aliniat şi senatorul Bill Nelson, care într-un tweet a definit ''inacceptabilă'' conduita creatorilor jocului:

Senator Bill Nelson‏ @SenBillNelson: "This is inexcusable. Any company that develops a game like this in wake of such a horrific tragedy should be ashamed of itself".

 

Citește și: