AlDe'emeh consideră că politicienii Europei sunt naivi când vine vorba de imigrația în masă a islamiştilot. El recomandă oprirea afluxului de refugiați, afirmând că Europa de Vest "importă un război civil", adăugând că "trebuie să știm mai întâi ce trebuie să facem cu oamenii care sunt deja aici".

AlDe'emeh nu este un începător, el a avut contacte extinse cu jihadiștii belgieni și olandezi și chiar a călătorit ilegal alături de astfel de grupuri în Siria pentru a efectua cercetări.  În calitate de expert în Islam și jihadism, a lucrat de asemenea pentru serviciul secret al Belgiei și discută despre combinarea acestuia cu rolul său de contact al jihadului în noua sa carte Dubbel leven.

În timp ce explică problemele tot mai mari ale Europei, AIDe'emeh oferă și soluții posibile.  "Societățile noastre occidentale sunt în pericol din cauza numărului tot mai mare de persoane străine". Ca cineva care lucrează frecvent cu elevii de la Bruxelles, el observă că "acești copii trăiesc aici fizic, dar în mod mental trăiesc în cea mai mare parte în Evul Mediu".

AlDe'emeh îi sfătuiește pe părinți să "își pregătească copiii pentru a trăi în societatea noastră seculară". Potrivit lui, ei trăiesc acum între două lumi, iar în căutarea identității, iar copiii intră în mod inevitabil în contact cu ideologiile islamice radicale.  Cu astfel de ideologii, în condițiile în care o mare parte din modul de viață al Europei occidentale este deținut de un număr tot mai mare de musulmani de pe întreg continentul, probabil că predicția lui AIDe'emeh despre un război civil nu este la fel de puțin probabilă. Cartea lui AlDe'emeh este disponibilă în prezent în limba olandeză, informează Vocea Europei.