Evenimentul Zilei > Social > Jeffrey Epstein ar fi abuzat minore şi pe teritoriul Franţei 
Jeffrey Epstein ar fi abuzat minore şi pe teritoriul Franţei 

Jeffrey Epstein ar fi abuzat minore şi pe teritoriul Franţei 

Franța a deschis o anchetă preliminară pentru a cerceta -  în urma unor plângeri - dacă pedofilul finanțator american Jeffrey Epstein a comis vreo agresiune sexuală pe teritoriul Franței, informează procurorul Remy Heitz din Paris. 
Epstein avea o reședință în Paris pe Avenue Foch – una dintre cele mai exclusiviste zone ale capitalei din districtul 16, lângă Arcul de Triumf. 
În această săptămână, reprezentantul grupului de avocaţi pentru abuzuri sexuale asupra minorilor de la „Innocence En Danger” a declarat că a primit 10 reclamaţii ale unor martori cu privire la presupuse abuzuri care au avut loc la Paris.
„Investigațiile se vor concentra asupra potențialelor infracțiuni comise împotriva victimelor franceze pe teritoriul Franţei, precum și în străinătate, dar și asupra suspecților din anturajul miliardarului care sunt cetățeni francezi”, a declarat procurorul Remy Heitz, într-un comunicat. Heitz a spus că decizia a fost după mai multe discuţii cu autoritățile americane.
La începutul acestei luni, ministrul francez pentru egalitatea de gen, Marlene Schiappa, a cerut o anchetă, în timp ce grupul francez pentru protecția copilului a scris procurorului din Paris cerând de asemenea o anchetă. Iar şeful grupului, Homayra Sellier, a declarat că presupuse abuzuri au avut loc şi pe teritoriul Franței”.  Se presupune că fete de 15 ani sau mai mari au fost violate sau au fost victime ale agresiunilor sexuale.
Epstein a murit pe 10 august în celula sa din închisoare, la 66 de ani. În raportul autopsie se arată că miliardarul s-ar fi spânzurat. Alţi experţi spun există suspiciuni în ceea ce priveşte moartea sa.  Epstein fusese condamnat pentru prima dată  în 2008 în Statele Unite pentru sex cu o minoră. Ulterior, el a fost eliberat, dar a fost din nou arestat în iulie 2019, declarând că nu este vinovat de acuzațiile de trafic de minore care implică zeci de fete de 14 ani şi 15 ani, notează Daily Mail.