Evenimentul ZileiMondenJane Fonda, arestată! ”Sunt OK cu asta”

Jane Fonda, arestată! ”Sunt OK cu asta”

Jane Fonda, arestată! ”Sunt OK cu asta”
Actrița Jane Fonda a fost arestată pentru a patra oară în decurs de o lună, la Washington, unde a participat la un nou protest organizat pentru a sancţiona lipsa de implicare a politicienilor americani în privinţa schimbărilor climatice.

“De această dată, probabil că voi petrece noaptea în închisoare, dar sunt OK cu asta”, a declarat actriţa şi activista americană în faţa jurnaliştilor prezenţi la faţa locului în momentul în care artista a fost arestată şi încătuşată de poliţiştii locali. “ O noapte, e o nimica toată”, a glumit Jane Fonda, reamintind că aceasta nu este prima ei arestare.

Alături de 30 de activişti şi de actriţele Rosanna Arquette şi Catherine Keener, ca invitate de marcă, Jane Fonda s-a aşezat pe jos, arată stirileprotv.ro. Ea a început să scandeze sloganuri ecologiste într-o clădire administrativă a Congresului american, unde dreptul de a protesta este interzis, aşteptând ca agenţii de poliţie, de acum deja obişnuiţi cu protestele sale, să intervină pentru a o reţine şi a o conduce la un post de poliţie.

Actriţele Rosanna Arquette şi Catherine Keener au fost la rândul lor arestate şi încătuşate, dar au fost eliberate, ulterior. Jean Fonda a rămas insă, peste noapte, în arest.


Accesează: