Jackie Ionescu: „Cu Sabău antrenor, Timişoara nu va câştiga titlul”

Jackie Ionescu: „Cu Sabău antrenor, Timişoara nu va câştiga titlul”

Ioan Ovidiu Sabău va avea zile grele la Timişoara.

A fost primit călduros de fani şi de jucători mai mult în semn de respect pentru ceea ce a făcut în fotbalul românesc în calitate de jucător al „Generaţiei de Aur”. Când vine vorba despre obiectivele sale cu echipa de pe Bega, fotbaliştii sunt rezervaţi. Căpitanul Dan Alexa s-a limitat să declare că Sabău e un antrenor serios, în vreme ce Artiom Karamian l-a „înţepat”, spunând: „N-a avut rezultate prea bune cu Bistriţa, dar Gloria a jucat ceva în Liga I”. „Olăroiu nu trebuia demis” De aceeaşi părere este şi profesorul Jackie Ionescu, cel care a adus ultima Cupă a României la Timişoara, în 1980. „Cu Sabău antrenor, Timişoara nu va câştiga nici titlul, nici Cupa, nu se va califica nici în grupele Ligii Campionilor. Neluţu e cultivat, bine pregătit, e stabil emoţional, vorbeşte corect româ-neşte, ştie să comunice cu vestiarul, dar n-are lot pentru a face performanţă. N-are jucători de valoare. Nici Ferguson n-ar putea să ia campionatul cu Timişoara”, ne-a declarat ieri fostul director tehnic al bănăţenilor.

Jackie Ionescu a vorbit şi despre perioada petrecută de Sabău la Bistriţa. „Sabău n-a fost bun antrenor la acea echipă mică, a avut un randament slab. Gloria e susţinută la acel nivel în mod artificial. Acum, Gloria este o sechelă a comunismului. Clubul bistriţean nu dorea performanţă, doar să ocupe locul 13 sau 14, să nu cadă în liga a doua”.

Fostul oficial al „alb-violeţilor” crede că cea mai mare greşeală pe care a făcut-o Marian Iancu a fost îndepărtarea lui Cosmin Olăroiu: „Cu Oli, echipa s-ar fi dezvoltat mai bine. Nu trebuia demis. După ce a plecat şi Cârţu, Iancu a vrut să mă pună antrenor, dar am refuzat. Principiul meu e să nu preiau o echipă decât la începutul campionatului. Nu sunt bătrân. Sunt capabil să antrenez şi acum. M-aş încumeta să pregătesc fără probleme o formaţie din prima ligă. Nu m-aş duce să antrenez în liga a doua. La o singură formaţie nu aş antrena, la Dinamo! N-aţi văzut că oamenii de-acolo au afişat un banner în care îmi doresc moartea?”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Profesorul Ionescu povesteşte cum a câştigat Cupa în 1980: „Erau jucători foarte buni, neinteresaţi de bani. Luam titlul, dacă Steaua şi Dinamo n-ar fi folosit mijloace militare ca să se impună!”.

VORBEŞTE „GURIŢĂ” Contra: „Mi-ar fi plăcut să joc în Ligă cu Poli” Cosmin Contra regretă că nu poate evolua cu Timişoara în preliminariile Ligii Campionilor. Originar din Timişoara, fundaşul de la Getafe şi-ar fi dorit să facă parte din lotul „alb-violeţilor” în mandatul lui Sabău. „N-am avut ofertă, ar trebui să nu regret că nu pot juca în preliminarii cu Timişoara. Totuşi, mi-ar fi plăcut să joc acasă, dar asta e. Am 33 de ani, poate conducerea clubului se gândeşte să aducă jucători tineri, de pe urma cărora să facă şi bani”, ne-a spus „Guriţă”. Fostul internaţional speră ca Timişoara să ajungă în grupele Ligii: „Ar fi frumos ca Poli să joace cu Celtic, Şahtior şi Anderlecht”.