„Ivanka Trump dă cu aspiratorul de praf”. Acesta este titlul expoziţiei deschisă la începutul lunii februarie la Washington, în care un model, asemănător ’’primei fiice’’, este ocupată să culeagă firimiturile de pâine dând cu aspiratorul pe un covor roz, cu un aspirator obişnuit, roz şi acela şi cu părul blond făcut cu bucle imitând perfect pe Ivanka.

Opera lui Jennifer Rubell (născută în1970 la New York, SUA, este o artistă americană conceptuală, cunoscută pentru sculpturile sale participative, spectacole video, chestiuni culinare). în care publicul este invitat să  ’’arunce firimituri de pâine pe covoraşul verde pe care Ivanka îl aspiră cu eleganţă, a provocat criticile familiei Trump.

Potrivit descrierii operei, afişată pe peretele galeriei, preşedintele american este ’’o figură publică care încorporează o largă paletă de identităţi feiminine; fiică, soţie, mamă, soră, model, femeia harnică, blondă şi surprinzător de plăcută’’.

Preşedintele american şi fiii săi  Donald Trump jr. şi Eric Trump, au criticat expoziţia ca pe o tentativă sexistă pentru a umili pe Ivanka. ’’Femeile pot alege să se elimine reciproc, sau să se susţină. Eu am ales a doua variantă’’, a scris Ivanka pe Twitter.

 

Imagini pentru ivanka trump vacuums
Imagini pentru ivanka trump vacuums
Imagini pentru ivanka trump vacuums