Două dintre cele mai faimoase formaţii de acrobaţie aeriană din lume, Frecce Tricolori (Italia) şi Turkish Stars (Turcia) vor evolua astăzi şi mâine la cel mai mare show aerian din România, Bucharest Internaţional Air Show & General Aviation Exhibition.
Împătimiţii de aviaţie sau simpli spectatori sunt aşteptaţi la Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa- Aurel Vlaicu, intrarea Romaero, cu începere de la ora 8.00. Intrarea este liberă!
Show-ul aerian BIAS 2012 se va desfăşura, pe parcursul a doăua zile, după cum urmează: primul spectacol, astăzi, de la ora 10.00, al doilea spectacol, secţiunea "Zbor în crepuscul", între 20.00 şi 22.00, iar cel de-al treilea show, mâine, de la ora 10.00.
Pe lângă spectacolul aerian propriu-zis, o expoziţie de profil, General Aviation Exhibition reuneşte producători de aeronave, proprietari de aeronave şi aparate de zbor, de la parapantă la businessjet-uri, furnizori de servicii de aviaţie generală, şcoli de zbor, aerocluburi, furnizori de echipamente şi articole cu tematică de aviaţie civilă şi militară.
"Bătălie" între naţiuni
Evoluţiile aeriene în cadrul show-ului vor fi susţinute de Frecce Tricolori (Italia), Turkish Stars (Turcia), Jurgis Kairys, Şoimii României, Iacarii Acrobaţi. Spectatorii vor avea parte de acrobaţie cu planorul, lansare de paraşutişti din lotul naţional, evoluţia unui bombardier B 25 (Flying Bulls), exerciţiu de Poliţie Aeriană, zbor cu Boeing 737 al Tarom, formaţie de două IAK 52, MIG 21, IAR 99 (Forţele Aeriene Române).