Egalul dintre România și Franța (scor 0-0) a scos din joc naționala Italiei. Presa din „Cizmă” a luat foc și a acuzat că, la Cesena, a fost o pace sub măslini.

„Nu e vina lor că Italia a fost eliminată”

Totuși, ziariștii din țara gazdă a competiției contestă și formula acestui European, unul la care au luat startul 12 echipe naționale. „Un egal anunţat. Blat şi acasă, totul cum era de aşteptat, nicio surpriză. E greşit să gândeşti rău, dar Franţa şi România au dovedit încă o dată că avem dreptate. Nu e însă vina lor că Italia a fost eliminată, ci formula nu prea convingătoare a competiţiei. E just, după ce au arătat în ultimii doi ani, să meargă împreună la JO de la Tokyo. Totuşi, echipa lui Rădoi, care risca cel mai puţin, măcar a căutat golul. Lovitura de cap, din final, a lui Rus n-a fost decât o iluzie într-o altă repriză în care nu s-a şutat la poartă”, au scris ziariștii de la „Gazze tta dello Sport”.

„Nu ne-a ajutat deloc formula”

 „Blat amar şi indigest pentru tinerii azzurri, e certificatul falimentului în grupa C. Primele două clasate merg mai departe la braţ, fără să convingă. Nu ne-a ajutat deloc formula, nici programul, să facem noi calculele, dar, măcar de la ediţia viitoare din 2021, UEFA a decis să mărească de la 12 la 16 numărul calificatelor la turneul final organizat de Ungaria şi de Slovenia”, a notat și „Corriere della Sera”. După ratarea calificării în semifinale, Luigi Di Biagio, selecționerul naționalei de tineret a Italiei, a demisionat. „Vina este doar a noastră, nu trebuie să căutăm niciun alibi. Persoana responsabilă sunt eu”, a declarat fostul internațional italian.