Îl reproducem și noi:

” Nu acceptați cereri de fb de la un Christopher Davies și Jessica Davies, sunt hackeri. Spuneți-le tuturor din lista de contacte, pentru că dacă cineva din lista dvs. îi adăuga, vor fi și in lista dvs de fb! Ei vă pot găsi adresa, identitatea, deci trimiteți-l la toată lumea chiar dacă nu îi interesează. Și, de asemenea, nu dați click pe un film numit "Dance of the Pope". Acesta este un virus care vă formatează telefonul. Multumesc! Sfârşitul conversaţiei.”

Mesajul a circulat cu repeziciune în mediul online și aproape că nu mai există utilizator de limbă română care să nu îl fi primit sau să nu îl fi văzut pe ”peretele” vreunui prieten.

Poate părea ceva nou în mediile online românești, mai ales că share-urile sunt din ultimele 20 de ore, dar povestea acestui videoclip ( Dansul Papei) este veche, ea făcând furori în America în luna decembrie 2016 ( cu două ”vârfuri” de share, pe 6 și pe 28 decembrie 2016)!

Celebrul site snopes.com a ratificat știrea despre acest ”virus” ca fiind FALSĂ, fiind folosită, probabil, de utilizatori de youtube care doresc să-și mărească vizualizările, pentru că (nu-i așa?) a viziona un clip care îți poate deteriora telefonul este o provocare căreia mulți nu-i rezistă. Mai ales dacă ai acces, fie și numai pentru câteva minute, la telefonul altcuiva.

Prima tentativă de tipul ”Dansul Papei” a apărut – potrivit snopes.com – în aprilie 2015 și de atunci nimeni nu a raportat vreo defecțiune a aparatului dacă a accesat vreun fișier cu nume asemănător.

La un moment dat isteria ”Dansul Papei” s-a numit și ”Dansul lui Hillary”.