Evenimentul ZileiSocialISTAT: Peste CINCI MILIOANE de persoane trăiesc în SĂRĂCIE ABSOLUTĂ

ISTAT: Peste CINCI MILIOANE de persoane trăiesc în SĂRĂCIE ABSOLUTĂ

ISTAT:  Peste CINCI MILIOANE de persoane trăiesc în SĂRĂCIE ABSOLUTĂ
Agenția Națională de Statistică (ISTAT) a declarat că peste cinci milioane de persoane trăiesc în condiții de sărăcie absolută în Italia. Agenția a declarat că acesta a fost cel mai înalt nivel de la începutul seriilor statistice din 2005 şi până acum.

Se spune în raport că 1.778 de milioane de gospodării au trăit în sărăcie absolută anul trecut. Potrivit acestuia, incidența sărăciei a fost de 6,9%, de la 6,3% în 2016, în timp ce incidența persoanelor care trăiesc în sărăcie a fost de 8,4%, față de 7,9% în anul precedent, conform celor relatate de ANSA.

ISTAT a declarat marți că 11,4% dintre persoanele din sudul Italiei și 10,3% din gospodării trăiesc în sărăcie absolută, în comparație cu 9,8% și respectiv 8,5% în 2016. Agenția declară că situația s-a deteriorat mai ales pentru persoanele care trăiesc în zonele metropolitane, unde incidența a crescut de la 5,8% la 10,1%.

ISTAT a spus că în 2017, 1,208 milioane de minori trăiau în sărăcie absolută în Italia.    

Agenția națională de statistică a estimat că rata sărăciei a crescut pentru familiile mari – ajungând la 20,9% pentru cei cu trei copii sau mai mult.


Accesează: