Evenimentul Zilei > International > Israelul este de părere că economia palestiniană nu poate susţine un stat independent
Israelul este de părere că economia palestiniană nu poate susţine un stat independent

Israelul este de părere că economia palestiniană nu poate susţine un stat independent

Israelul va prezenta miercuri un document în care subliniază “instabilitatea economică” din teritoriile palestiniene, cu scopul de a descuraja comunitatea internaţională să sprijine crearea unui stat palestinian independent, conform cotidianului israelian Haaretz, citat de Agerpres.

Ministerul israelian de Externe a întocmit un raport care se bazează pe datele furnizate de Banca Mondială. Potrivit cotidianului citat, statul evreu susţine că economia teritoriilor aflate sub controlul Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP) este paralizată şi în consecinţă nu este pregătită să susţină un proces de independenţă politică.
Israelul încearcă astfel să frâneze impulsul politic pe care l-a primit cauza palestiniană la sfârşitul anului trecut, odată cu prezentarea la ONU a unei cereri pentru admiterea Statului palestinian ca membru cu drepturi depline în organizaţie, cerere asupra căreia Consiliul de Securitate încă nu s-a pronunţat.
Circa 130 de state membre ale ONU sprijină independenţa Statului palestinian, căreia se opun SUA, ţările Uniunii Europene fiind divizate în această probleme, iar negocierile directe dintre Israel şi palestinieni sunt în impas.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: