Israel către Iran: "Suntem o ţară puternică"

Israel către Iran: "Suntem o ţară puternică"

Premierul israelian Ehud Olmert a lansat astăzi o atenţionare la adresa Iranului, după ce oficialii ruşi au anunţat ieri că au fost terminate lucrările la prima centrală nucleară iraniană, construită de Rusia la Bouchehr, potrivit AFP.

"Suntem o ţară puternică, foarte puternică, dispunem de capacităţi (militare – n.r.) ale căror întindere şi intensitate sunt dificil de imaginat", a afirmat Olmert, al cărui discurs a fost difuzat la radioul public.

"Israelul va şti să se apere în toate situaţiile, împotriva tuturor ameninţărilor, contra oricărui inamic; nu pot să spun mai multe, dar credeţi-mă că ştiu despre ce vorbesc", a continuat el.

Potrivit unor experţi străini, Israelul s-a dotat cu un arsenal nuclear, dar statul evreu nu a recunoscut niciodată că dispune de un asemenea armament.

Ne puteți urmări și pe Google News

Israelul cere sancţionarea Iranului

Un responsabil rus a anunţat, ieri, că Rusia a terminat lucrările la prima centrală nucleară iraniană de la Bouchehr.

La scurt timp după acest anunţ, ministrul Apărării israelian, Ehud Barak, a cerut Statelor Unite să îşi înăsprească sancţiunile contra Teheranului.

Barak a mai spus că ţara sa consideră că "proiectul atomic iranian este un pericol potenţial pentru existenţa statului Israel".

Şeful partidului de dreapta Likoud, Benjamin Netanyahu, însărcinat să formeze viitorul guvern israelian, a declarat şi el că Iranul "constituie ameninţarea cea mai gravă pentru existenţa noastră de după războiul de independenţă" din 1948.

Israelul şi SUA acuză Teheranul că vrea să fabrice o armă nucleară, ceea ce Iranul neagă.

Citiţi şi:

Centrală nucleară, construită de Rusia în Iran