Isabella Rossellini, preşedintele juriului Festivalului de Film de la Berlin

Isabella Rossellini, preşedintele juriului Festivalului de Film de la Berlin

Actriţa Isabella Rossellini a fost desemnată preşedintele juriului celei de-a 61 –a ediţii a Festivalului de Film de la Berlin, care va avea loc în perioada 10-20 februarie 2011, informează site-ul evenimentului, citat de Mediafax.

Isabella Rossellini, fiica unor alte două mari personalităţi din lumea filmului, actriţa suedeză Ingrid Bergman şi regizorul italian Roberto Rossellini, a devenit celebră odată cu interpretarea din filmele regizate de David Lynch, "Catifeaua albastră" (1986) şi "Suflet sălbatic" (1990).

Actriţa a debutat la New York ca jurnalist de modă şi designer vestimentar, iar primul rol într-un film l-a avut în 1976, alături de mama ei, în producţia "A Matter Of Time", regizată de Vincente Minelli.

Isabella este recunoscută la nivel internaţional şi drept  unul dintre cele mai renumite fotomodele din industria modei şi a produselor cosmetice din anii '80.

Ne puteți urmări și pe Google News

Isabella Rossellini a participat pentru prima oară la Festivalul de Film de la Berlin în 1994, în calitate de actriţă principală a filmului "Fearless", de Peter Weir, ce a fost prezentat în competiţia oficială.

În iulie anul acesta, Isabella Rossellini a încheiat filmările pentru "Chicken with Plums", cel mai recent lungmetraj al regizorilor Marjane Satrapi şi Vincent Paronnaud. Isabella Rossellini va putea fi văzută în curând pe marile ecrane în filmul "La Solitudine Dei Numeri Primi", de Saverio Constanzo, adaptat după romanul omonim scris de Paolo Giordano, ce va avea premiera în acest an la Festivalul de Film de la Veneţia (1 - 11 septembrie), mai scrie Mediafax.

  • Cea de-a 61-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin va avea loc în perioada 10 - 20 februarie 2011.