Evenimentul Zilei > Justitie > Irinel Columbeanu e informatorul „Ivănescu”
Irinel Columbeanu e informatorul „Ivănescu”

Irinel Columbeanu e informatorul „Ivănescu”

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis, ieri, că Irinel Columbeanu a fost colaborator al Securității. Sentinţa este definitivă.

 Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) i-a găsit lui Columbeanu 118 note informative, unele privindu-i pe omul de afaceri Gabriel (Puiu) Popoviciu, Doina Levintza și afaceristul Radu Dimofte. Într-o notă informativă, acesta povesteşte cu lux de amănunte ce a văzut în casa unei nemţoiace din Dusseldorf.Iar la final a desenat schiţa apartamentului, pentru a fi de folos Securităţii. În plus, a dat informații despre orele de vizitare, modalitatea de deschidere a ușii blocului, cine are cheia, inclusiv programul poștașului. După ce a raportat sumele din conturile nemţoaicei şi detalii despre bijuteriile acesteia, a ataşat o schiţă a casei. Columbeanu a colaborat în anii ,80, cu numele de cod „Ivănescu”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: