Evenimentul Zilei > Justitie > IPS Teodosie rămâne sub control judiciar
IPS Teodosie rămâne sub control judiciar

IPS Teodosie rămâne sub control judiciar

Curtea de Apel Constanța a decis, astăzi, menținerea controlului judiciar în privința IPS Teodosie, trimis în judecată pentru prezentare de documente sau declarații false în vederea obținerii de fonduri europene în valoare de 300.000 de euro pentru ferma de la Nazarcea a Arhiepiscopiei Tomisului. Decizia este definitivă.

Magistrații Curții de Apel Constanța au început, ieri, procesul în care arhiepiscopul Tomisului este cercetat, din data de 17 octombrie 2016, sub control judiciar, de procurorii DNA Constanța. IPS Teodosie a respins acuzațiile cu privire la “săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată”.

IPS Teodosie a cerut și revocarea controlului judiciar. “Cred că sunt destule argumente să se revoce  controlul judiciar pentru că nu sunt elemente. Și toate documentele se află în dosare însă, încă nu au fost cercetate. I-am invitat să cerceteze acele probe care arată că toate fondurile s-au cheltuit legal și s-a adăugat la ceea ce am primit încă două părți din partea Arhiepiscopiei”,  a declarat prelatul, la final. Curtea de Apel Constanța a decis, astăzi, menținerea controlului judiciar pentru Petrescu Teodosie.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, IPS Teodosie trebuie să respecte mai multe obligații, printre care : “să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,să nu desfășoare nicio activitate cu caracter decizional în legătură cu accesarea de fonduri publice/europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române/Patriarhiei Române/ Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuși”.

.