IPP caută „candidatul cetăţenilor“

IPP caută „candidatul cetăţenilor“

Institutul de Politici Publice (IPP) a lansat ieri concursul pentru alegerea unui „candidat al cetăţenilor“, pentru un post de consilier în sectorul 4 al Capitalei.

Selecţia se face în cadrul campaniei IPP împotriva mediocrităţii în politică, „Implică-te pentru oraşul tău! Poţi fi candidatul cetăţenilor în alegerile locale din 2008“.   Potrivit directorului IPP, Violeta Alexandru, a fost ales sectorul 4 deoarece consilierii locali din acest sector au avut, în perioada 2004-2008, cea mai slabă activitate. Cei interesaţi îşi pot trimite dosarul de candidatură la adresa de e-mail candidat@ipp.ro, până pe 8 aprilie. Dosarul trebuie să cuprindă un CV, o fotografie şi un plan de campanie cu tema „Ce soluţii există pentru rezolvarea problemelor sectorului 4“. Candidaţii vor trebui să obţină un prim vot pe pagina de internet www.candidatulcetatenilor.ro. Primii 10 clasaţi îşi vor prezenta candidaturile pe 14 aprilie în cadrul unui forum IPP, unde vor fi supuşi unui nou vot.

Potrivit lui Alexandru, câştigătorul va fi îndrumat şi susţinut de IPP, dar va fi responsabil cu managementul propriei campanii electorale. Pentru a obţine mandatul de consilier este nevoie de aproximativ 3.000 de voturi, iar pentru a intra în cursa electorală sunt necesare 2.500 de semnături de susţinere.

Ne puteți urmări și pe Google News