Dezvăluiri de ultimă oră în cazul Caracal au fost oefrite, miercuri diminața, de avocatul Tonel Pop. Apărătorul intereselor familie Luizei Melencu, eleva dispărută pe 14 aprilie despre care Ghorghe Dincă susține că ar fi ucis-o, la fel ca și pe Alexandra Măceșanu, susține că polițiștii și procurorii DIICOT au efectuat percheziții informatice asupra telefoanelor criminalului, dar și a unui aparat de foto performant, de mici dimensiuni pe care nu oricine și-l putea permite. „Este vorba despre un aparat care nu oricine și-l poate permite și fără să știe cum să îl folosească, să fie pasionat, să aibă cunoștințe în domeniu”, a precizat Tonel Pop.

În context, celebrul avocat a precizat că Gheorghe Dincă se comportă ca și cum cineva l-a sfătuit cum și ce să facă, că pare a avea cunoștință despre ancheta judiciară și îi plimbă pe anchetatori ca să își atingă scopul.

Totodată, Tonel Pop a spus că nu este normal ca reprezentanții autorităților să anunțe moartea Alexandrei, pe baza indiciilor preliminare, înainte să fie finalizat raportul medico-legal.

Apoi, susține apărătorul familiei Melencu, în pădurea de lângă Caracal au fost găsite probe care nu coincid cu cele spuse de Gheorghe Dincă.

„ Eu am suspiciunea că aceste probe nu au fost puse acolo la momentul când spune el, eu cred că au fost puse foarte recent. Sacii erau curați. Păi dacă ploua într-o pădure, nu aveam sacii curați și cenușa la suprafață”, a dezvăluit avocatul Tonel Pop.

Avocatul a mai precizat că, din punctual său de vedere, acele probe puteau fi alterate foarte ușor.

„Eu sunt foarte mirat, cum după atâtea ploi, cenușa și oasele erau la suprafața ierbii. Osemintele și cenușa nu erau în saci. Erau pe iarbă, răsturnate, iar sacii erau la șapte metri distanță, într-un stufăriș. Deci, el a scuturat sacii, după care i-a aruncat mai departe. Prin ploile respective, chiar torențiale, prin micile inundații, normal că acea cenușă, știm și noi, se împrăștie, se duce, se diluează”, a adăugat Tonel Pop.

Despre casa în care locuia Gheorghe Dincă, avocatul spune că „miroase a mort peste tot” și au fost găsite urme de zidire recentă, chiar și în pereți.

Anchetatorii au început, de altfel, să caute, din nou, în curtea de pe strada Craiovei și urmează a fi săpate și porțiunile commentate din curte îm căutartea de urme doveditoare.

Te-ar putea interesa și: