Evenimentul Zilei > International > Ipocriții Pământului! Harry și Meghan distrug planeta de 26 de ori mai mult decât ceilalți britanici
Ipocriții Pământului! Harry și Meghan distrug planeta de 26 de ori mai mult decât ceilalți britanici

Ipocriții Pământului! Harry și Meghan distrug planeta de 26 de ori mai mult decât ceilalți britanici

Emisiile de dioxid de carbon generate de Harry și Meghan Markle ar putea fi de 26 de ori mai mari decât media britanică, arată un studiu realizat de fostul parlamentar Norman Baker.

Aceștia generează 215 tone de dioxid de carbon pe an din zboruri față de media britanică de 8,3 tone pentru o persoană.

Cei doi au fost văzuți plimbându-se pe străzile din Beverly Hills, într-un Cadillac Escalade, despre care se spune că se numără printre cele mai poluante mașini din lume.

Însă acea mașină, împreună cu emisiile de căldură și carbon ale conacului de 24.500 mp cu opt camere în care locuiesc după ce s-au mutat în Los Angeles, reprezintă doar o parte din amprenta lor, potrivit studiului.

Ei au acumulat cel puțin 53 de zboruri internaționale în 12 luni, până la sfârșitul lunii ianuarie 2020, spune politicianul Lib Dem.

Harry a cheltuit 6.000 de lire sterline într-o călătorie la Birmingham în martie anul trecut, cu câteva zile înainte de a le spune copiilor despre schimbările climatice la Wembley.

În martie, el a spus că ar fi nevoie de acțiuni „extreme” pentru a face față schimbărilor climatice, când a crezut că vorbește cu campania militară Greta Thunberg.

Perechea a stârnit ipocrizie vara trecută după ce au călătorit la bordul unui avion privat de 20.000 de lire sterline pentru a rămâne în vila din Franța a lui Elton John.

Amploarea reală a emisiilor lor este probabil să fie și mai ridicată atunci când includ zboruri scurte și călătorii cu mașina.

Harry afirmă că achiziționează zboruri comerciale programate „99 la sută din timp”.

Însă din cele 53 de zboruri analizate, 18 au fost în avioane private, ceea ce poate reprezenta între șapte și 20 de ori mai multe emisii de CO2 decât zborurile comerciale.

El spune că emisiile sunt compensate dând bani pentru plantarea de copaci, dar Baker susține că un copac absoarbe 20 kg de carbon pe an, ceea ce înseamnă că el și Meghan ar trebui să planteze într-un singur an 10.745 de copaci.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: