Iosif Puwak, condamnat la doi ani de închisoare

Iosif Puwak, condamnat la doi ani de închisoare

Iosif Mihai Puwak, soţul fostului ministru al integrării Hildegard Puwak, a fost condamnat, ieri, de Judecătoria Sectorului 4, la doi ani şi jumătate de închisoare, pentru deturnare de fonduri şi schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul comunităţilor europene.

Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Tribunalul Bucureşti. Iosif Puwak a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în iulie 2007.

Anchetatorii au susţinut că au probe care atestă că, pe 10 ianuarie 2001, societatea Geroconstruct, prin reprezentantul legal Iosif Mihai Puwak, a transmis Centrului Naţional „Leonardo da Vinci“ o cerere de finanţare nerambursabilă împreună cu un proiect privind pregătirea tinerilor muncitori în domeniul construcţiilor de locuinţe.

Conform contractului, se aloca suma de 40.200 de euro pentru implementarea proiectului sus-menţionat, care avea ca principal obiectiv realizarea unui plasament în străinătate pentru opt săptămâni, la care să participe 15 stagiari. Din probele administrate s-a stabilit că proiectul nu şi-a atins scopul pentru care a fost finanţat, iar Iosif Mihai Puwak a schimbat destinaţia legală a banilor alocaţi prin utilizarea acestora în interes personal.

Ne puteți urmări și pe Google News