Fostul președinte al României s-a arătat total surprins de atitudinea lui Dragnea care a insistat pentru ca această idee să fie pusă în practică. “La 26 de ani după Revoluţie, o asemenea temă mai e de actualitate?. Păi asta mă miră şi pe mine, de unde până unde. Este o făcătură absolut artificială, care nu are motivaţie.”, a spus Iliescu într-un interviu acordat Digi 24.
Asta e atu-ul PSD-ului, că este continuatorul tututor acestor structuri şi care s-au născut în Revoluţie, care a marcat ruptura faţă de vechiul trecut şi de vechiul regim”, a completat Ion Iliescu.
Ruptura PSD de comunism a fost invocată imediat după pierderea prezidenţialelor. „Nu ne-am asumat unele greşeli făcute în primii ani după Revoluţie, cum ar fi violenţele din Piaţa Universităţii. Şi vreau să vă ridicaţi în picioare şi să păstrăm un moment de reculegere în memoria victimelor dictaturii comuniste şi să cerem iertare României şi românilor pentru că nu am făcut acest gest până acum”, spunea Liviu Dragnea la ultimul Congres PSD.
Ion Iliescu a fost pus sub acuzare în acest an de procurori în dosarul Mineriadei. În schimb, Dosarul Revoluției a fost închis.