Evenimentul Zilei > Actualitate > Ion Cristoiu, despre vechiul „Evenimentul zilei”: „Ce era sub senzaţional nu avea ce căuta în ziar”
Ion Cristoiu, despre vechiul „Evenimentul zilei”: „Ce era sub senzaţional nu avea ce căuta în ziar”

Ion Cristoiu, despre vechiul „Evenimentul zilei”: „Ce era sub senzaţional nu avea ce căuta în ziar”

Jurnalistul Ion Cristoiu este invitat astăzi la emisiunea "Evenimentele zilei", pentru a vorbi despre "Evenimentul zilei" de acum 6.000 de numere, dar şi despre cum s-a dezvoltat acesta în cei peste 18 ani care au trecut peste paginile ziarului.

El va aduce o serie de articole pe care le-a publicat în EVZ, dar şi primul numar al cotidianului, iar telespectatorii B1 TV îşi pot aduce aminte, împreună cu Ion Cristoiu, despre primele articole publicate în "Evenimentul zilei". 
Alături de Ion Cristoiu participă, în calitate de invitat, Dan Andronic. În prima parte a emisiunii s-au aflat pe platou Directorul Editurii "Evenimentul şi Capital", Claudiu Şerban, şi redactorul-şef al ziarului, Vlad Macovei.

Cele mai importante declaraţii ale lui Ion Cristoiu în cadrul emisiunii aniversare:

  • "Evenimentul zilei" a fost primul ziar creat din bani privaţi.
  • Ziarul a apărut într-o perioadă când presa era de opinie şi de partid, iar noi am venit cu aşa-numitul fapt divers.
  • Presa de atunci era o formă aparte de a comunica cu publicul şi presupunea un anumit nivel.
  • Ce era sub "senzaţional", nu avea ce căuta în ziar.
  • Celebra ştire "Găina cu pui vii" a fost trimisă de un corespondent de la Iaşi care a stat de vorbă cu nişte sătenii de acolo şi îi spuneau că ei au o găină care nu face ouă, ci pui vii.
  • "Evenimentul zilei" dădea materiale pe care puterea nu le accepta. Am pus mereu o presiune pe patronii altor ziare. A fost singurul ziar sancţionat de preşedinţie.
  • Presa de acum a câştigat enorm prin aşezarea materială. Acum, presa trece printr-un moment greu deoarece este dependentă de "cârnăţari" (moguli)
  • Un ziar poate să bată televiziunile dacă aduce lucruri senzaţionale pe care le au numai ei.
  • Îmi aduc aminte că prin ’92, după alegeri, am dat o ştire că se scumpeşte benzina. Toată lumea a dat dezminţire (autorităţile, preşedinţia, celelalte ziare), şi după, au scumpit benzina.

 
Durata emisiunii este de două ore, de 15.00 la 17.00.
Urmăriţi astăzi emisiunea "Evenimentele zilei", de la postul B1 TV, şi citiţi pe evz.ro cele mai importante declaraţii din timpul emisiunii.