Evenimentul Zilei > Politica > Ion Cristoiu, despre Dosarele Revoluției și ale Mineriadelor: „Se recunoaște, în fine, că Armata e răspunzătoare de Măcelul numit Teroriștii din decembrie 1989!”
Ion Cristoiu, despre Dosarele Revoluției și ale Mineriadelor: „Se recunoaște, în fine, că Armata e răspunzătoare de Măcelul numit Teroriștii din decembrie 1989!”

Ion Cristoiu, despre Dosarele Revoluției și ale Mineriadelor: „Se recunoaște, în fine, că Armata e răspunzătoare de Măcelul numit Teroriștii din decembrie 1989!”

Ion Cristoiu abordează în Gândul de Joi de pe blogul său redeschiderea Dosarelor Revoluției și Mineriadelor, declarându-se cunoscător al cazului despre care au curs râuri de cerneală în presă.

Jurnalistul este de părere că redeschiderea Dosarului Revoluției are toate șansele să obțină un final în care să fie stabilită responsabilitatea pentru cele petrecute.

Ion Cristoiu urmărește traseul dosarului deschis în '90, care a tot fost amânat și pe baza căruia s-au depus sute de plângeri atât împotriva României, cât și a legilor care reglementau clasarea dosarului.

Prin compararea celor două documente Ordonanţa nr. 692/C2/2016 din 5 aprilie 2016 şi Hotărîrea ICCJ din 13 iunie 2016, jurnalistul ajunge la concluzia că armata, care la momentul decembrie 1989 deținea controlul situației este de vină pentru „actul de terorism”.

„Înseamnă că unele momente tragice precum cel de la Otopeni nu sunt produsul unei brambureli la nivel de Armată, ci produsul unei Operațiuni decise cu bună știință de capii Armatei de la vremea respectivă în interesul noii echipe conduse de Ion Iliescu”, a scris Ion Cristoiu.