Ion Cristoiu: "Deşi lumea îl crede o fiară, Sorin Ovidiu Vântu mi s-a părut emotiv"

Ion Cristoiu: "Deşi lumea îl crede o fiară, Sorin Ovidiu Vântu mi s-a părut emotiv"

Controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vântu i-a acordat un interviu jurnalistului Ion Cristoiu, la B1 TV, în cadrul emisiunii "Ultimul cuvânt". La câteva minute după terminarea interviului, am reuşit să obţinem primele reacţii de la cunoscutul gazetar şi om de televiziune.

EVZ: Cum vi s-a părut SOV după ce nu aţi mai vorbit cu el de mai bine de cinci ani? Ion Cristoiu: Mi s-a părut extrem de emotiv la începutul interviului, fapt ce m-a mirat sincer. Toata lumea îl crede o fiară care mănâncă ziariştii pe pâine. Abia pe la jumătatea emisiunii i-au dispărut emoţiile. Pe de altă parte, explicaţia că îi este frică, în direct, să nu facă vreo greşeală care să-i rămână lipită de frunte mi s-a părut plauzibilă.

I-au dispărut emoţiile când aţi reuşit să-l enervaţi cu întrebarea despre emisiunea de la Realitatea în care lui Băsescu i-a fost prezentat filmuleţul cu palma dată unui copil. Aşa este, nu am putut să fiu de acord că se poate face orice de dragul ratingului.

Ce aţi discutat cu el înaintea emisiunii, când vă aranjaţi lavalierele, hârtiile pe masă? Nu o să vă vină să credeţi, dar mi-a reproşat faptul că, acum câţiva ani, am scris că ciupeşte ospătăriţele de fund!

Ne puteți urmări și pe Google News

La câte s-au scris despre el, este de mirare că aşa ceva l-a marcat. Aşa este, m-am mirat şi eu, dar cred că i-a displăcut cel mai mult faptul că îl coboram, prin scrisul meu, la nivelul de guşter, de fante de cartier.

Care răspuns v-a plăcut din interviu?Cu siguranţă cel legat de viitorul USL. Un răspuns pertinent, analitic.

La un moment dat părea foarte sigur pe el. Aţi reuşit să-l surprindeţi cu vreo întrebare? Poate că nu mă credeţi, dar momentul care l-a pus în dificultate pentru câteva clipe a fost întrebarea dacă scrie poezii. Nu se aştepta să spun apoi că a fost un "poet" în comportamentul său cu Sebastian Ghiţă, managerul de la Realitatea TV.

Cu siguranţă aţi mai stat de vorbă după încheierea interviul. Ce v-a spus la despărţire? Iar nu o să mă credeţi, dar mi-a spus din nou cât e de supărat pentru ce am scris cu privire la fundurile ospătăriţelor şi ciupiturile lui!

Ce a declarat Sorin Ovidiu Vântu despre USL, în emisiunea lui Ion Cristoiu:

"Sunt sceptic. Nu au prea multe şanse. Ledearshipul celor două formaţiuni politice este slab, staff-ul din jurul celor doi conducători politici nu este la înălţimea momentului. Oameni importanţi din jurul domnului Ponta, politicieni precum domnii Năstasea, Dragnea au probleme cu justiţia, sunt îndepărtaţi. Staff-ul domnului Ponta are mari probleme din acest punct de vedere.

Staff-ul domnului Crin Antonescu nu este foarte bine aşezat la lumină. Cei doi lideri nu au înţeles că ei sunt playmakeri, sunt făcători de jocuri, nu pot fugi pe tot terenul, nu au înţeles că trebuie să-şi facă un staff, că trebuie să comunice nişte idei.

Pe Băsescu îl înjur eu, pe Maior îl înjur eu, treaba lor nu este să înjure, ci să vină cu nişte soluţii în care eu să cred pentru a-i vota. Domniile lor vin şi doar fac scandal la televizor. Nu cred că această alianţă poate să câştige alegerile plus faptul că sunt un tip de dreapta. O alianţă acum, un bloc politic PNL - PSD mi se pare total aiurea, puteau să facă o alianţă post electorală eventual pentru guvernare." CITIŢI ŞI:

  • Premieră: Ghiţă şi Vântu în "Cu Naşu`la Psihiatru!"
  • Vântu: "Ghiţă a vrut să mă omoare pe 13 aprilie! Ghiţă: Sigur nu pe 1 aprilie!?"
  • Sebastian Ghiţă îi replică lui Vântu: "A rămas blocat în jacuzzi-ul din 6 decembrie 2009"
  • Vântu: "Am împuşcat sute de rakeţi, nu zeci, sute. Mă refer la propriu"
  • Sorin Ovidiu Vântu, traseul gestionarului din Roman care s-a vrut stăpânul României