Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis: Din 2008 nu am avut nicio întrevedere cu preşedintele Băsescu
Iohannis: Din 2008 nu am avut nicio întrevedere cu preşedintele Băsescu

Iohannis: Din 2008 nu am avut nicio întrevedere cu preşedintele Băsescu

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, precizează că din 2008 nu a mai avut nicio întrevedere cu preşedintele Băsescu şi cataloghează informaţiile publicate de un post de televiziune cu privire la o întâlnire a sa cu şeful statului drept o manipulare.

'În seara zilei de luni, 11 august a.c., în jurul orei 22,40, postul de televiziune Antena 3 a prezentat o ştire conform căreia eu aş fi mers în vizită la preşedintele Traian Băsescu, la vila sa de protocol. Ceea ce a făcut Antena 3 reprezintă o manipulare şi nu are nicio legătură cu realitatea. În fotografiile prezentate de postul sus menţionat apare maşina mea, în care mă aflam eu, dar acesta este singurul lucru adevărat', arată Iohannis, într-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.

El afirmă că în acea zi nu a fost în vizită la şeful statului, ci a participat la un eveniment organizat de Duane Butcher, însărcinat cu afaceri al SUA la Bucureşti, la Vila Dante, reşedinţă deţinută de Ambasada Statelor Unite. De asemenea, liderul PNL indică faptul că la această manifestare nepublică, organizată cu ocazia încheierii mandatului în România a lui Butcher, au participat mai mulţi diplomaţi de rang înalt din ambasade ale statelor occidentale.

'Sunt surprins de difuzarea acestei informaţii total false potrivit căreia aş fi avut o întâlnire cu domnul preşedinte Traian Băsescu. Eu din 2008 nu am mai avut nicio întrevedere cu preşedintele', arată Iohannis.

Preşedintele PNL consideră că este vorba de o campanie negativă împotriva sa.

'Din păcate, se încearcă cu îndârjire susţinerea unei campanii negative, bazate pe acuzaţii complet false. Eu însă nu voi intra în acest joc. Aşa cum am anunţat deja la momentul desemnării mele în cursa prezidenţială, eu voi face o campanie curată, pozitivă, pentru că oamenii merită respect, nu dezinformare şi minciună', subliniază el.