”Nu cred că un politician trebuie să aibă resentimente, când vrea să joace în această ligă. Până la urmă, şi preşedintele, şi primul-ministru, şi mulţi alţii sunt aleşi nu pentru a lăsa frâu liber emoţiilor sau resentimentelor, ci pentru a rezolva problemele. Asta este părerea mea”, a spus Klaus Iohannis, întrebat dacă are resentimente față de contracandidatul său.

Iohannis a ţinut să precizeze că lucrurile nu se pot uita, dar ”asta nu înseamnă că trebuie să influenţeze neapărat toate deciziile care urmează după o campanie”.

”E bine ca atunci când se încheie campania, să se tragă linie şi să vezi ce este de făcut, nu ce s-a povestit în campanie. Sigur, cei care au exagerat vor trebui să trăiască ei cu aceste exagerări”, a mai spus şeful statului.

Preşedintele a recunoscut că a fost o campanie electorală foarte intensă, dar că a ştiut de la început că aşa se va termina, şi anume cu victoria sa.

”Între tururi, au fost mulţi care cred că nu au mai crezut în această variantă ( a victoriei, nr) şi după ce am câştigat, cum se întâmplă de obicei, au crezut iar toţi”, a mai spus Iohannis, râzând.