„Dăm semnalul că înțelegem că nu toată lumea poate să beneficieze tot timpul de creșteri salariale și este un moment potrivit pentru a arăta că orice creștere salarială, oricât de mult dorită ar fi, trebuie să fie și oportună. Eu am încurajat să meargă mai departe cu această măsură compusă” a declarat luni, președintele României.

Klaus Iohannis a lansat noi atacuri la adresa fostului partid de guvernare, după întâlnirea cu Asociația Municipiilor din România. De asemenea a subliniat faptul că cei cu venituri mici nu vor fi afectați.

„Este nevoie de un mix de măsuri care să permită reducerea deficitului până într-o zonă care este rezonabilă, adică până spre zona de 3%. Este clar că acele guverne eșuate pesediste au exagerat cu măsuri care au fost luate pe picior și acum, guvernul liberal trebuie să vină cu o atitudine foarte responsabilă.

Evident, toată lumea își dorește să crească pensiile, salariile, dar în același timp, trebuie să avem în vedere și limitarea bugetului. Nu putem să pornim de la premiza că bugetul este oricât de mare ne dorim (…) Anul 2020 trebuie să fie anul reechilibrării bugetare. Trebuie găsite metode pentru a reduce cheltuiala acolo unde poate fi redusă fără a se apropia de buzunarul românului care nu-și permite cât își dorește”, a declarat Klaus Iohannis.