Învins de Djokovic, Tsitsipas a cedat nervos: O viață plină de sens, fără mizerii. Asta a spus la final jucătorul clasat pe locul 4 în ierarhia mondială. A fost un mesaj construit după ce Stefanos a primit vestea teribilă.

Tsitsipas nu şi-a putut stăpâni lacrimile la finalul meciului, iar faptul că a generat un nivel ridicat şi a fost în stare să joace după ce i-a murit bunica arată că este un mare campion. Conform greekreporter.com, elenul a dezvăluit socializare cât de mult l-a marcat dispariţia bunicii sale:

Lecţia de viaţă dată de Stefanos Tsitsipas

„Viața nu este despre a câștiga sau a pierde. Este despre a te bucura de fiecare moment, fie că îl petreci singur sau alături de alții, despre a trăi o viață plină de sens, fără mizerii.

Să ridici trofee și să te bucuri de victorii înseamnă ceva, dar nu totul. Cu 5 minute înainte de a intra pe teren, iubita mea bunică a pierdut lupta pentru viață. O femeie înțeleaptă, ale cărei credință în viață și dorință de a oferi nu pot fi comparate cu ale niciunei alte persoane pe care am întâlnit-o.

Este important să avem mai mulți oameni ca ea în această lume, pentru că astfel de oameni te fac să prinzi viață, te fac să visezi. Aș vrea să spun că indiferent de zi, de circumstanțe sau de situație, asta îi este dedicat ei, doar ei.

Tsitsipas, recunoscător pe viaţă

Îți mulțumesc că mi-ai crescut tatăl. Fără el ce se întâmplă acum nu ar fi fost posibil.” Chiar şi aşa, Tsitsipas se putea impune în ultimul act de la Roland Garros. Finalistul a fost la un set distanţă de cea mai mare performanţă a carierei. Grecul a condus cu 2-0, dar totul s-a schimbat între seturile 2 și 3.

În acel moment, sârbul a cerut o pauză de vestiar. „Am învățat că două seturi nu înseamnă nimic. A revenit alt jucător. Nu știu ce s-a întâmplat acolo, dar nu mi-a mai dat pic de spațiu. S-a mișcat mai bine, a fost mai proaspăt ca înainte. Mi-a citit jocul mai bine, dintr-odată”, a completat Tsitsipas.