Evenimentul Zilei > Sport > Ce îl face special pe Novak Djokovic după câștigarea Roland Garros-ului, scriind istoria în tenis
Ce îl face special pe Novak Djokovic după câștigarea Roland Garros-ului, scriind istoria în tenis

Ce îl face special pe Novak Djokovic după câștigarea Roland Garros-ului, scriind istoria în tenis

Novak Djokovic a câștigă Open-ul francez Roland Garros după o revenirea dramatică în meciul de finală cu grecul Stefanos Tsitsipas care a condus în primele două seturi.

Presa din Serbia a salutat luni victoria lui Novak Djokovic la Roland Garros, unde liderul mondial a cucerit al 19-lea său trofeu de Grand Slam, după victoria în faţa grecului Stefanos Tsitsipas, apreciind că eroul  lor național „a scris istorie”.

Novak Djokovic a câștigat titlul după un meci palpitant împotriva lui Stefanos Tsitsipas, ținându-i pe fanii săi într-o tensiune fără margini.

De ce îl face şi mai special pe Nole câștigarea Roland Garros-ului

Cu această victorie, Novak Djokovic a scris istorie, devenind singurul jucător din era open care a câştigat fiecare din turneele de Grand Slam cel puţin de două ori, a afirmat postul naţional de televiziune RTS.

„Când alergi după istorie şi Grand Slam-uri, presiunea este un privilegiu, iar eu sunt obişnuit, mă face mai puternic”, a declarat Djokovic pentru RTS după victoria la Paris.

Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni şi text care spune „terri UG UGEOT の”

„Parisul a căzut, Djokovic este regele tenisului”, „Novak este regele lumii”

Aşa au titrat publicaţiile Blic şi Vecernje Novosti. Reamintim că Djokovic, clasat pe locul 1 a pierdut Openul Franței de anul trecut împotriva lui Rafael Nadal.

Djokovic deţine recordul de număr de săptămâni petrecute pe locul 1 mondial (324), a reamintit presa locală, sugerând că marele campion sârb este în cursa pentru titlul GOAT (Greatest Of All Times), acordat celui mai bun jucător din toate timpurile.

Presa a salutat în mod special mentalul lui Nole deoarece Djokovic a revenit după ce a pierdut primele două seturi pentru a-l învinge pe Tsitsipas cu 6-7 (6), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4 la Roland Garros, durat 4 ore şi 11 minute.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi stând în picioare

Nole a trecut peste comportamentul grecilor din tribune şi le-a mulţumit

„El nu uită nimic în niciun moment, chiar după efortul fizic pe care l-a depus”, a notat RTS, relatând că Djokovic i-a salutat călduros pe suporterii greci, în ciuda comportamentului lor la limita fair play-ului în cursul meciului.

Djokovic (34 ani), care a reuşit să revină după ce a fost condus cu 2-0 la seturi, a devenit cu această ocazie primul jucător din era open (începând din 1968) şi al treilea din istorie, după Roy Emerson şi Rod Laver, care cucereşte titlul de cel puţin două ori în cele patru turnee majore din circuitul profesionist.

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane, persoane în picioare, interior şi text care spune „S LACOSTE ROLAND GARROS”

El şi-a trecut în palmares al 19-lea trofeu de Grand Slam, apropiindu-se la un singur succes de recordul deţinut de marii săi rivali, elveţianul Roger Federer şi spaniolul Rafael Nadal, ambii cu câte 20 de titluri.

Succesul lui Djokovic vine la o zi după ce Barbora Krejcikova a câștigat primul său titlu la Open-ul Franței, învingând-o pe Anastasia Pavlyuchenkova. Krejcikova a adus un omagiu fostului său antrenor, Jana Novotna, care a murit de cancer în 2017.