Invazie de omizi pe litoral

Invazie de omizi pe litoral

Mai multe staţiuni de pe litoral se confruntă cu o invazie de omizi care au pus stăpanire pe întreaga vegetaţie, din cauta căldurii excesive din ultima lună.

Cea mai afectată este staţiunea Techirghiol, unde copacii au fost deja "devoraţi", iar situaţia începe să devină îngrijorătoare la Eforie şi Tuzla.

Omizile "atacă" acum şi zonele mărginaşe ale Constanţei. Primarul oraşului Techirghiol, Adrian Stan, spune că "fenomenul nu mai poate fi controlat de la sol, aşa că am cerut ajutorul Direcţiei Agricole şi a Oficiului pentru Protecţa Plantelo, pentru ca împreună cu primăriile Eforie şi Tuzla, să putem stropi din avion cu substanţe împotriva dăunătorilor. Cerem ajutorul tuturor organismelor de specialitate pentru a ne ajuta cu substanţe şi utilaje pentru a putea controla într-un fel această invazie".

Edilul mai susţine că, în afară de disconfortul produs turiştilor, invazia omizilor va afecta înflorirea vegetaţiei primăvara viitoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Localnicii se plâng, la rândul lor, că micile dăunătoare păroase le intră şi în case, "e teroare pur şi simplu, sunt peste tot". Turiştii sunt cei mai deranjaţi. "Sunt periculoase, se urcă pe noi, pe copii, sunt intestetice şi distrug tot ce le iese în cale. E jalnic să vezi natura în halul ăsta, păcat de vegetaţie", spun aceştia.