Pentru această primăvară, experţii în frumuseţe propun tratamente cosmetice antiaging care redau elasticitatea pielii şi o energizează. Acestea se aplică pe bază de măşti calde.
Măştile calde sunt realizate pe bază de ingrediente naturale şi uleiuri care conţin acizi graşi nesaturaţi, proteine şi au rolul de a proteja tenul de radicalii liberi. Şi măştile reci pot fi o soluţie pentru întinerirea celulelor feţei. Acestea din urmă sunt recomandate şi după intervenţii estetice sau chirurgicale, datorită efectului antiinflamator.
Scopul folosirii acestor tratamente este obţinerea unei pieli netede, energizate şi revigorate, ajutând un ten matur să-şi refacă celulele stem. „Tenul matur pierde anual 1%-2% din depozitele de colagen din cauza degradării fibrelor de colagen”, avertizează Alina Berechet, Managing Director Del Mar Medical SPA din Bucureşti.
Mască de struguri roşii cu efect antirid şi antioxidant
Printre ultimele noutăţi în domeniul tratamentelor cosmetice antiaging se numără gama „Elixir Cell”, un tratament care stimulează celulele stem ale pielii, reface şi întăreşte elasticitatea ei şi o energizează. Acest tratament are un efect benefic datorită ingredientelor conţinute.
Astfel, substanţa „E-mortal” e un stimulator al celulelor stem ale pielii, iar creatina energizează. „Masca mai conţine şi un extras din struguri roşii care au efect antioxidant, antiinflamator şi antirid, ceea ce împiedică degenerarea pielii”, explică Greta Frunză, cosmeticiană la Tania Salon din Capitală. Preţul unui astfel de tratament este de 355 de lei, iar cosmeticienele care îl utilizează spun că „efectul dorit se obţine după doar o şedinţă”.
Ice Mask, întinerire în 10 minute Ice Mask este un tratament facial rapid (durează 10 minute) care stimulează şi revitalizează zona pomeţilor şi a frunţii, dând un aspect vizibil întinerit feţei. Pe moment, femeile resimt efectul de piele fină, hidratată şi revitalizată.
Pe termen lung, principalele efecte ale maştii sunt refacerea şi întărirea structurii ţesuturilor, stimularea producţiei de colagen, îmbunătăţirea circulaţiei sângelui în zona tratată şi hidratarea profundă.
„Cercetările medicale atestă că procesul de răcire profundă provocat de Ice Mask acţionează ca un «exerciţiu de fitness » produs la nivelul feţei, care stimulează producţia de colagen şi întăreşte ţesuturile. În acest fel, Ice Mask încetineşte apariţia ridurilor şi le atenuează pe cele existente, sporind gradul de elasticitate şi de catifelare ale ţesutului”, explică Alina Berechet.
Mai mult, Ice Mask este utilă şi după orice procedură cosmetică, estetică sau chirurgicală, deoarece stimulează refacerea ţesuturilor, reducând inflamaţia.
Tratamentul este compus în totalitate din ingrediente naturale, antialergice, fără coloranţi, conservanţi sau parfumuri, masca propriu-zisă fiind din mătase naturală. Costul unei singure şedinţe este de 80 de lei, însă există şi o promoţie: „18 măşti la preţul de 840 de lei, ceea ce înseamnă o reducere de aproape 50%”.
VARIANTĂ
Reconturare facială cu radiofrecvenţă tripolară
Tehnologia TriPollar, care utilizează radiofrecvenţa tripolară, se foloseşte pentru reconturarea facială şi refacerea fermităţii pielii prin încălzirea ţesuturilor. Procedura constă în încălzirea în profunzime a zonei vizate (faţă, gât), singura senzaţie resimţită la nivelul pielii fiind una plăcută, de căldură.
„Prin creşterea temperaturii la nivelul ţesuturilor se realizează stimularea producerii de colagen nou şi «întinderea» sau refacerea celui existent”, explică Alina Berechet. După un astfel de tratament, pielea devine tonică, fermă, netedă, însă pentru rezultate maxime este nevoie de opt şedinţe săptămânale. „Pentru menţinerea frumuseţii tenului, noi le recomandăm clientelor şi o şedinţă pe lună, de întreţinere.
O astfel de şedinţă durează în jur de 30 de minute şi costă 100 de euro”, adaugă Alina Berechet, de la Del Mar Medical SPA din Bucureşti. Pe termen lung, încălzirea straturilor profunde ale pielii favorizează producerea unor noi fibre de colagen.