INTERZIS românilor de etnie romă, într-un supermarchet din Franţa

INTERZIS românilor de etnie romă, într-un supermarchet din Franţa

Un supermarchet de la periferia oraşului Toulouse, parte a unui lanţ internaţional, refuză clienţii români. Situaţia nu este nouă, decizia fiind luată de conducerea supermarketului în urmă cu un an.

În 2010, magazinul respectiv a înregistrat cele mai mari pierderi din toată regiunea de sud-vest a Franţei, pierderi pentru care managerii nu au găsit o explicaţie. În apropiere de magazin, de-a lungul centurii oraşului, o tabără de români, în special de etnie romă, adăpostiţi în barăci din lemn şi de tablă, era în plină expansiune. Motiv pentru care, managerul magazinului a pus pe seama românilor furturile de produse şi pierderile suferite de magazin. În urmă cu un an managerul a impus un regulament discriminatoriu, prin care i se interzice oricărui român să achiziţioneze produse, relatează ziarul "l'Humanité", în ediţia de ieri. Astfel, printr-un ordin verbal, personalul a fost înştiinţat că nu mai are voie să-i primească pe românii care locuiesc în tabăra învecinată.

Reprezentanţii magazinului mai spun că nu au nimic personal cu ceilalţi români care locuiesc în oraş, ci doar cu cei care s-au refugiat în tabăra de la marginea oraşului.

Politica internă a magazinului este un act de discriminare. Însă, chiar şi aşa, justiţia nu a intervenit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reportajul realizat de ziarul "l'Humanité" readuce în dezbatere desele situaţii incidente care pun într-o lumină nefavorabilă comunitatea de români din Franţa. Francezii profită de orice ocazie pentru a-i face pe români cerşetori. Ultimul incident de notorietate a avut loc în noiembrie 2011: "Îţi imaginezi un căpitan român de fotbal? Vă rog, daţi-mi mingea! E pentru copii!", a spus, ironic, un actor marocan invitat la o emisiune radio. <iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/4YTkLVeuhts" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> CITIŢI ŞI:

  • Românii, din nou ţinta ironiilor la un post de radio din Franţa
  • Reacţia MAE la jignirile aduse românilor de actorul francez
  • "Salutul românesc", mâna întinsă a cerşetorului?
  • Răspunsul românilor la salutul francezilor
  • PREMIERĂ: Harta cerşetorilor din Paris. Unde se adăpostesc cei 5.000 de oameni ai străzii şi ce naţionalitate au
  • Cântec jignitor despre români: criminali și proxeneți, originari din Țigania| VIDEO ȘI VERSURI

Vom reveni cu amănunte