Evenimentul ZileiSocialIntervenție chirurgicală istorică. A fost realizat un transplant de plămâni de la donatori aflați în viață

Intervenție chirurgicală istorică. A fost realizat un transplant de plămâni de la donatori aflați în viață

Intervenție chirurgicală istorică. A fost realizat un transplant de plămâni de la donatori aflați în viață
Un transplant de plămâni unic a avut loc în Japonia, acolo unde o femeie cu mari probleme i-a găsit donatori pe soțul și pe fiul ei.

Intervenție chirurgicală reușită în Japonia, acolo unde o femeie cu plămânii grav afectați de coronavirus a fost supusă de o echipă medicală unui transplant. 30 de cadre medicale au format echipa care a realizat această complicată procedură ce a durat aproximativ 11 ore. Interesant este că donatorii sunt în viață. Femeia a primit țesut pulmonar de la fiul și de la soțul ei.

Transplantul de plâmâni fără precedent a fost consemnat la un spital din orașul japonez Kyoto

Una dintre primele mari probleme semnalate de la apariția coronavirusului, care a dus la pandemie, a fost legată de urmele adânci pe care le lasă asupra plămânilor. Așa că, de mai bine de un an, au existat pacienți care au fost loviți de probleme pulmonare și care au fost supuși transplantului. Însă, evenimentul chirurgical consemnat la un spital din orașul japonez Kyoto este fără precedent, pentru că prima dată donatorii sunt în viață.

S-a infectat cu coronavirus anul trecut și nu a mai putut să respire fără ajutorul aparatelor. Acum se află la terapie intensivă și este așteptată să-și revină

„Am demonstrat că avem acum o opțiune de transplant pulmonar de la donatori vii”, a afirma Hiroshi Date, unul dintre chirurgii care au luat parte la această procedură revoluționară. Despre pacienta care a primit transplantul nu au fost oferite foarte multe informații publicului. Se știe că femeia s-a infectat anul trecut cu coronavirus. Urmările au fost grave, pentru că a respirat mai multe luni conectată la aparate. Acum, după intervenție, pacienta este la terapie intensivă. Donatorii, soțul și fiul se află în stare stabilă.


Transplant de inimă în plină pandemie. A fost realizat chiar în România

Transplant de idei între Profesorul Irinel Popescu și chirurgul Radu Zamfir despre donarea de organe

Agenția Națională de Transplant, răpusă de Mafie. După un lung șir de presiuni, medicii nu mai declară pacienții donatoriAccesează: