După ce în orașul vasluian Murgeni nu se mai putea trăi din cauza interlopilor, care s-au răfuit între ei în ultima vreme, dar s-au dedat și la jafuri și amenințări, astăzi au avut loc mai multe percheziții și rețineri. În urmă cu două săptămâni, clanurile s-au băut în plină stradă, iar în ultimele zile au fost masate trupe de intervenție pentru a înăbuși un alt conflict.

Mai multe persoane au fost duse la audieri, după descinderile de azi. La domiciile perchiziționate s-au găsit arme de foc, arme albe și muniție. 120 de polițiști, 70 de luptători de la Acțiuni Speciale și 80 de jandarmiau participat la această acțiune de proporții.

În ultima perioadă, Murgeni a fost un Disneyland pentru interlopii care au sufocat orașul. Așa cum evz.ro a scris în această săptămână, locuitorii se tem pentru viața lor și mulți nici nu mai ies din case. Au fost persoane care au cedat psihic din cauza amenințărilor și au părăsit localitatea. Murui și Sandu sunt cele două clanuri care au băgat în haos orașul vasluian.

Ne șicanează, aruncă pietre, ne fură, tot ce poate fi rău. Ne dă foc la gard, au intrat în curte, în lipsa noastră intră în case. Intenția lor este de a ne constrânge, de a ne determină să ne părăsim casa”, a spus una dintre victimele violențelor. Oamenii erau jefuiți și deposedați de bunuri în plină stradă, la lumina zilei.

„Pa geamuri avem placaj sau gratii, sunt unul dintre cei care are placaj și la geamuri. Eu nu am lumină în casă, trebuie să stau cu becul aprins. Numai liniște nu am”, a povestit o locuitoare.

Disperați pentru că integritatea fizică le este pusă în pericol, locuitorii, împreună cu preotul din Murgeni, au făcut o petiție care a ajuns chiar și la Guvernul României.

„Am făcut demersuri către autorități să fim păziți, să ni se asigure liniștea și pacea în comunitatea noastră. Am ajuns până acolo încât creștinilor le este frică să iasă din case, le este teamă să vină până la biserică”, afirma preotul.