Evenimentul Zilei > Actualitate > Percheziții de amploare la Murgeni. Mascații au descins în forță la clanurile de interlopi
Percheziții de amploare la Murgeni. Mascații au descins în forță la clanurile de interlopi

Percheziții de amploare la Murgeni. Mascații au descins în forță la clanurile de interlopi

S-au efectuat peste 20 de percheziţii în oraşul Murgeni care a fost declarat - zonă specială de siguranţă publică - dupa ce au avut loc mai multe conflicte între grupări interlope rivale.

Percheziții de amploare la Murgeni au avut loc duminică dimineață. Clanurile din Murgeni s-au bătut în plină stradă acum două săptămâni, iar un bărbat a fost călcat cu mașina. Zona a fost declarată una de siguranță și acolo au fost duse patrule permanente de jandarmi și polițiști.

Poliţiştii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, efectuează, duminică, peste 20 de percheziţii domiciliare la adrese de pe raza oraşului Murgeni, la persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni, informează IPJ Vaslui.

S-au deplasat peste 120 de poliţişti, circa 70 de luptători de la Acţiuni Speciale şi peste 80 de jandarmi

Potrivit sursei citate, în cauza în care au fost dispuse percheziţiile domiciliare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire sau alte violenţe, uz de armă fără drept şi distrugere.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă, a declarat, pentru AGERPRES, că la faţa locului sunt prezenţi peste 120 de poliţişti, circa 70 de luptători de la Acţiuni Speciale şi peste 80 de jandarmi, mai multe persoane urmând să fie duse la audieri. La începutul săptămânii, oraşul Murgeni a fost declarat zona specială de siguranţă publică, după ce au avut loc mai multe conflicte între grupări rivale.

Ancheta este în curs de desfăşurare, fiind efectuate cercetări în vederea stabilirii şi probării întregii activităţi infracţionale a tuturor persoanelor implicate. Orașul Murgeni, zonă specială de siguranță după ce interlopii terorizează străzile

Localnicii sunt terorizați de clanuri care se luptă în stradă şi ameninţă că rândurile lor vor fi îngroşate de alţi membri care sunt în drum spre România. De ani întregi tâlharii le sparg locuinţele, le fură maşinile, iar pe bâtrâni îi atacă în ziua când primesc pensia şi îi lasă fără bani.

Primarul a reușit să înființeze o structură de jandarmi permanentă

Polițiști și jandarmi au fost trimiși în Murgeni pentru a fi evitate noi scandaluri, după ce la sfârșitul săptămânii trecute 200 de persoane s-au bătut pe străzile din oraș. Zeci de persoane de etnie romă s-au luat la bătaie în seara zilei de 4 iunie, într-o reglare de conturi.