Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) susține demersul initțiat de Companiei Naționale de Transporturi Aeriene TAROM:  “TAROM are mare nevoie de aceste aeronave. Sunt multe destinații ce pot fi operate din România. Avem mare nevoie la activitatea de chartere, pentru că aici cererile sunt mari, și de 20 de ani pentru astfel de curse se folosesc avioanele care mai rămân după ce se completează necesarul pentru cursele regulate. Turiștii români călătoresc tot mai mult și mai des și preferă serviciile complete și de calitate, iar turoperatorii români, în marea lor majoritate, au dorința de a lucra cu compania națională de transpot aerian a României”, declară dr. Alin Burcea, președinte ANAT.

Umătorul pas așteptat cu nerăbdare de ANAT este completarea flotei cu aeronave pentru zboruri lung-curier, mai ales că oportunități există, au fost eliminate vizele pentru românii care doresc să călătorească în Canada iar formalitățile pentru ca cetățenii chinezi să ajungă mai ușor în România s-au mai simpificat.

TAROM operează 23 de aeronave cu cei aproape 1900 de oameni, în timp ce Blue Air are 25 de aeronave în dotare, cu circa o mie de angajaţi. TAROM a coborât pe locul 3 ca număr de pasageri transporaţi şi a închis curse pe rute preluate de companiile low-cost.