Întâlnire secretă SUA-China în Alaska? Conform ziariștilor chinezi, reuniunea din Alaska are rolul de a restabili relația dintre cele două țări după Epoca Trump.

Întâlnire secretă SUA-China în Alaska?

Având în vedere importanța discuțiilor, delegația chineză ar putea include doi dintre cei mai importanți diplomați ai Beijingului
E vorba, în primul rând, de Yang Jiechi, responsabilul cu afacerile externe al Partidului Comunist din China.
Yang Jiechi este folosit foarte des ca trimis special al președintelui Xi Jinping.


„Vom face Tel Avivul una cu pământul”! De aici începe războiul mondial!


South China Morning Post spune că din delegația condusă de Yang ar putea face parte și ministrul de externe Wang Yi.
Cei doi sunt cei mai înalți diplomați ai Chinei și locotenenții de încredere ai președintelui Xi. Însărcinarea lor cu această misiune ar reflecta importanța pe care Beijingul o acordă restabilirii legăturilor dintre China și SUA ,

Nici nu e de mirare, e vorba cea mai importantă și greu de gestionat relație bilaterală din lume în zilele noastre.

Întâlnire secretă SUA-China în Alaska? Care sunt așteptările?

Wei Zongyou, profesor la Centrul de Studii Americane de la Universitatea Fudan, susține că o astfel de întâlnire, la un nivel atât de înalt, ar putea ajuta la stabilirea tonului și direcției relației bilaterale.


Scandal mondial în urma spectacolul demonic. Blasfemia de la San Remo


“Este probabil ca cele două părți să se angajeze în consultări și discuții despre cum să gestioneze concurența dintre China și SUA și să întărească cooperarea practică”, susține Wei.

Întâlnire ar transmite, de asemenea, un semnal că nici SUA, nici China nu doresc ca relațiile bilaterale să continue pe calea confruntării din era Trump, afirmă Wei, Politologul susține că reuniunea ar putea pune și bazele unei viitoare întâlniri între Xi și Biden.

În special, SCMP spune că discuțiile vor avea loc probabil în Anchorage, Alaska. De ce Ancoraj? Ei bine, aparent, chinezii ar prefera Alaska, deoarece este cam la aceeași distanță și Washington și de Beijing.
Chiar dacă discuțiile merg bine, în acest moment, este puțin posibil să se poată face ceva pentru a opri noul „război rece” din Pacific.

Erdogan le caută pricină ayatollahilor! Încă un focar de conflict