Evenimentul Zilei > Politica > Întâlnire de URGENȚĂ la PSD. Ce DECIZIE se va lua ÎMPOTRIVA lui IOHANNIS
Întâlnire de URGENȚĂ la PSD. Ce DECIZIE se va lua ÎMPOTRIVA lui IOHANNIS

Întâlnire de URGENȚĂ la PSD. Ce DECIZIE se va lua ÎMPOTRIVA lui IOHANNIS

Conducerea PSD se reunește, marți, într-o ședință a Biroului Permanent Național, de la ora 17:00, ca urmare a refuzului președintelui Klaus Iohannis de a accepta propunerile de numire a Liei Olguța Vasilescu și a lui Ilan Laufer.
Președintele Klaus Iohannis a aprobat remanierea guvernamentală fără a semna, în schimb, propunerile pentru Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerul Transporturilor. Cele două propuneri ale PSD pentru aceste posturi erau Ilan Laufer și Lia Olguța Vasilescu.
 
„Am emis decretul de remaniere, ţinând cont de propunerile formulate. Aşadar, se revocă din funcţia de membru al Guvernului miniştrii Vasilescu, Andruşcă, Ivaşcu, Cojocaru şi Bran. Se ia act de demisia ministrului Fifor 
Citeşte întreaga ştire: PSD, convocat în şedinţă de urgenţă, după refuzul lui Iohannis de a accepta numirile la Transporturi şi Dezvoltare Regională. Se ia în calcul sesizarea CCR”, a declarat Iohannis.
 
Iohannis a precizat că a aprobat remanierea guvernamentală, prezentând lista miniştrilor pentru care a semnat decretul de numire în funcţie, din care lipsesc propunerile de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Transporturilor, în speţă Ilan Laufer şi Lia Olguţa Vasilescu.
 
„Celelalte două propuneri le consider nepotrivite şi vor fi refuzate”, a declarat Iohannis.
 
Eugen Nicolicea susține că PSD analizează posibilitatea de a sesiza CCR privind refuzul președintelui Iohannis de a revoca doi membri ai Guvernului.
 
„Posibilitatea refuzului la numire o singură dată a fost tranşată de CCR, în timp ce posibilitatea refuzului la revocare nu există în nicio decizie a CCR şi nu există niciun precedent. (..) O încurcatură bine făcută. Domnul preşedinte a vorbit de faptul că a ţinut cont de propunerea guvernului, dar nu a ţinut cont. Doamna premier a făcut nişte propuneri şi e evident că în această situaţie, cel puţin la revocări, nu cred că există o situaţie, nu am înţeles ce motiv poate să evoce. Analizam posibilitatea sesizării, există şi situaţia să accepţi şi să faci alte propuneri. Încurcătura cea mare la revocare”, a declarat Eugen Nicolicea.