Evenimentul Zilei > Justitie > Întâlnire DECISIVĂ între ministrul Justiției Tudorel Toader și premierul Viorica Dăncilă. „Îmi asum ce fac eu și ministerul Justiției”
Întâlnire DECISIVĂ între ministrul Justiției Tudorel Toader și premierul Viorica Dăncilă. „Îmi asum ce fac eu și ministerul Justiției”

Întâlnire DECISIVĂ între ministrul Justiției Tudorel Toader și premierul Viorica Dăncilă. „Îmi asum ce fac eu și ministerul Justiției”

Ministrul Justiției, Tudorel Toader a declarat duminică seară că va avea în cursul zilei de luni o întrevedere cu premierul Viorica Dăncilă, când va pune în discuție, printre alte teme, o analiză cu privire la recursul compensatoriu și efectele sale. De asemenea, Tudorel Toader a mai spus că nu este reală informația potrivit căreia CEDO ar urma să condamne România pentru condițiile din penitenciare

„Lucrul pe care-l știm cu toții, unii nu-l recunosc, faptul că Instanța Europeană, Curtea Europeană nu a cerut României să emită o lege a recursului compensatoriu. S-a reluat de multe ori afirmația: Dacă nu dăm o lege, România riscă o condamnare de 85 de milioane de euro. Nici vorbă, nu am fost, nu este. Curtea Europeană ce a spus? În termen de 6 luni să facem o foaie de parcurs prin care să arătăm graficul pe care îl avem în vedere pentru a rezolva problemle din penitenciare. Aceste afirmații au fost folosite pentru justificarea legii recursului compensatoriu, o lege inițiată de guvernul tehnocrat. Apoi, CSM, în componența anterioară, a propus schimbarea – în loc de 3 zile câștigate la liberare condiționate să fie 3 zile ca fiind executate. Mai mult, PNl, USR, Opoziția care critică legea a fost foarte vocală în a o susține”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader, la România TV.

Toader a mai spus că atunci când legea a ajuns la președinte pentru promulgare, Klaus Iohannis nu „și-a pus problema dacă este oportună sau nu”.

Ministrul Justiției Tudorel Toader este așteptat să îi prezinte premierului Viorica Dăncilă, luni dimineața, o analiză cu privire la recursul compensatoriu și efectele sale, dar și propunerile legislative pe care le are.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.