De astazi si pana luni, 4 iunie (data postei), puteti trimite talonul de participare la concurs pe adresa OP 1 CP 10, Bucuresti, si participa la tragerea la sorti pentru o discutie fata in fata cu Leonard Doroftei. Talonul poate fi gasit in editia de vineri, 1 iunie, a ghidului TV. 

Crede in actorii romani

Devenita o prezenta rara dupa plecarea la Hollywood, Monica Barladeanu vine din 1 iunie in cinematografe, cu filmul de actiune „A muri pentru a trai”.

EVZ TV: Monica, ai mai primit oferte pentru a juca in productii romanesti, dupa serialul „Lombarzilor 8”?
Monica Barladeanu:
Da, chiar in niste proiecte interesante, insa aveam si alte lucruri in derulare in paralel si n-am putut sa onorez niciuna dintre aceste oferte.

Te numeri printre norocosii care nu au fost nevoiti sa lucreze intr-un bar sau restaurant de la Hollywood pana sa fie remarcati de un regizor sau de impresar in trecere. Crezi ca vor fi mai usor de urcat treptele de aici incolo?
Nu stiu si nici nu imi pun problema asa… Nu am decat o singura directie, „inainte”, si nu vreau sa fac niciun fel de pronosticuri sau calcule. Reusita depinde de foarte multe variabile, iar sansa fiecaruia e una dintre ele.

Cum depasesti momentul cand, dupa o auditie, ti se spune ca nu esti chiar cea mai buna varianta pentru rol?  
In principiu, asta nu se intampla aproape niciodata. In sensul ca iti suna telefonul doar cand ai reusit. De restul auditiilor n-am timp sa-mi pese, pentru ca sunt deja concentrata pe urmatoarea. Viteza cu care trebuie sa operezi uneori este uimitoare.

Ce crezi ca ar trebui sa faca tinerii actori romani care vor sa ajunga in productii hollywoodiene?
Nu dau sfaturi, mai ales pentru ca eu insami sunt in faza in care incerc sa-mi dau seama ce functioneaza si ce nu. Cert este faptul ca avem actori uimitor de talentati, care ar putea face fata oricand unui scenariu hollywoodian. E doar o chestiune de pregatire si de sansa.    

In filmele carui regizor ti-ar placea sa joci si ce gen de rol?
Am o lista imensa de profesionisti pe care ii admir si cu care visez sa lucrez. Wong Kar Wai, Cristi Puiu, David Fincher, Michael Haneke. Cat despre personaje, e greu sa visez la unul in afara unui context narativ.

Cat de mult te ajuta iubitul tau, Bobby Paunescu, in a-ti cladi o cariera la Hollywood?
Suntem o echipa si relatia nu e definita de termenii „sustinut-sustinator”. Sunt locuri sau momente in care deschide el usi, la fel cum exista situatii in care sunt eu cea care detine conexiunile necesare si ii facilitez munca.

Ai ajuns la Cannes anul acesta? Ce filme te-au impresionat?
Am fost la premiera filmului lui Cristi Mungiu, „4 luni, 3 saptamani, 2 zile”, si am mai vazut inca un film din competitie, „Zodiac”, al lui David Fincher. In mod cert, m-au miscat niste situatii, m-au emotionat altele…

Care este filmul care ti-a placut foarte mult si pe care il recomanzi si altora?
Ultimul film care mi-a placut a fost „The Lives of Others”, al lui Florian Henkel.

Ne poti divulga cate ceva despre proiectele tale?
Imi place sa vorbesc despre proiecte atunci cand ele sunt deja finalizate. Am o perioada plina si sunt implicata in doua productii pana la sfarsitul anului, insa va povestesc despre ele la momentul potrivit. 

Cum se vede Iasiul tocmai din Los Angeles? Ce anume din orasul natal staruie in memoria ta?
Teii din Copou, Universitatea si agitatia studentilor la inceput de octombrie, mi-e dor de prietenii din copilarie… incerc sa ajung acolo aproape de fiecare data cand vin in tara.