Intalnire cu Marius Moga

Intalnire cu Marius Moga

"Evenimentul zilei TV" iti da si in aceasta saptamâna "Intâlnire cu vedeta preferata".

De astazi si pâna luni, 19 februarie (data postei), puteti trimite talonul de participare la concurs pe adresa OP 1 CP 10, Bucuresti, si participa la tragerea la sorti pentru o discutie fata in fata cu Marius Moga. Talonul poate fi gasit in editia de vineri, 16 februarie, a ghidului TV. 

Marketingul si parul cret l-au facut mare pe Moga

Desi a fost de curând eliminat de la Eurovision, Marius Moga si-a pastrat intact simtul umorului si pofta de munca.

Ne puteți urmări și pe Google News

EVZ: Vorbeai de interesele juriului Eurovision sa scoata „Dracula My Love” de pe lista. Ce interese ar fi? Marius Moga: Nu stiu, interese diverse de multe culori si inspirate din celebre motive populare precum Miorita.

Exista o mafie in muzica româneasca? Te-ai confruntat cu ceva asemanator si afara? Mafie e mult spus, coalitie „contra” e prea putin, undeva la mijloc se citeste frustrarea. Nu, nu am intâlnit chestia asta afara, inca.

Se spune ca cine doreste sa dea lovitura cu un hit pe piata muzicala româneasca sa treaca pe la Moga prin studio. In functie de ce criterii faci selectia „candidatilor”?  Teoretic toata lumea are impresia ca intri intr-o fabrica -pe usa de la intrare scriind: „pe aici catre celebritate”, iar la iesire: „gata, esti faimos, iti dorim succes, la revedere!”. Practic e vorba de multa inspiratie, munca si nervi din partea mea si de multa rabdare si talent din partea artistului, altfel nu iese nimic.

Ai cunoscut cazuri de oameni realmente talentati care nu pot ajunge pe scena pentru ca nu dispun de prea multi bani? Multe cazuri, in aceasta directie am creat MYBAND.ro care are rolul de a inlesni relatia artist-public-case de discuri-producatori si deja incepe sa dea rezultate, unii artisti descoperiti impreuna cu Catalin Maruta fiind pe lista unor case de discuri.

Ce experimente muzicale ti-ai mai dori si alaturi de cine? O sa compun rock si pop-rock in urmatoarea perioada, precum si niste muzica chill-out cu intrumente clasice (vioara/violoncel/viola/nai/etc), impreuna cu niste oameni talentati pentru afara.

Care sunt talentele pe care le promovezi si in ale caror reusita ai incredere maxima in acest moment? Morandi, Simplu, Wassabi si cei de pe myband.ro.

Ne-ai putea dezvalui cate ceva referitor la proiectele tale, cele aflate in derulare sau abia conturate? Wassabi vor lansa primul lor album, Simplu pe cel de-al doilea din Trilogia Febra Simplu, Morandi pe cel de-al treilea din cariera, Anda Adam un nou album, Miki-un nou single, Andra va intra in studio pentru niste piese frumoase si, in paralel, compun un album pentru Jorgos Tsalikis- Grecia, pentru Lumidee si, posibil, pentru Rebelde-Mexic.

Pe lânga talentul muzical de ce abilitati ai mai avut nevoie ca sa ajungi „micul Mozart”, cum ti se spune? Cunostinte de marketing si par cret.

Având in vedere ca esti un compozitor atât de prolific (si categoric cu banii stai foarte bine), cum de locuiesti cu Smiley intr-un apartament, si nu intr-o vila, de unul singur? Sunt sociabil, in plus Smiley e unul dintre singurii mei prieteni adevarati, chiar cel mai bun as putea spune. De altfel, chiar ne mutam intr-o vila, in curand.

Aparitiile tale in public erau extrem de rare. In ultimul timp ai inceput sa iesi in lumina reflectoarelor, ii insotesti pe cei pe care ii promovezi la emisiuni, spectacole. Carui fapt se datoreaza schimbarea? E vorba de o stare interioara, exista perioade in care stau in studio si creez si altele in care imi place sa iau contact cu realitatea, cu oamenii care imi asculta piesele.

Ti-ai propus pâna acum ceva si nu ai reusit sa duci la indeplinire? Nu.    

Care este cel mai scump videoclip pe care l-ai facut?  Aproape 40 000 de euro, Morandi, „Oh la la”.

Te-ai gândit sa iti compui si tie, exclusiv, o piesa sau un album? Sa fii unicul interpret? Da, de multe ori, cred ca e cazul, am o personalitate muzicala de exprimat si o voi face cât de curând.