Evenimentul Zilei > Actualitate > Inspectoratul General pentru Imigrări are 15 Dustere noi
Inspectoratul General pentru Imigrări are 15 Dustere noi

Inspectoratul General pentru Imigrări are 15 Dustere noi

Inspectoratul General pentru Imigrări a anunţat că a cumpărat 15 autospeciale Dacia Duster. Acestea au fost achiziţionate,printr-o licitaţioe deschisă, în cadrul proiectului European „Continuarea consolidării capacităţii operaţionale a Inspectoratului General pentru Imigrări în domeniul returnării prin dotarea cu autovehicule”.

Potrivit IGI, obiectivul general al proiectului îl reprezintă consolidarea capacităţii operaţionale a Inspectoratului General pentru Imigrări în domeniul combaterii imigraţiei ilegale şi returnării prin îmbunătăţirea dotării cu autoturisme destinate acestor activităţi.

Cele 15 autospeciale vor fi repartizate structurilor teritoriale pentru imigrări, în vederea întăririi capacităţii de combatere a imigraţiei ilegale şi de punere în executare a măsurilor de returnare, astfel încât să se asigure atât respectarea cadrului legal în domeniu cât şi siguranţa personalului implicat şi a străinilor returnaţi, cu respectarea deplină a drepturilor şi demnităţii migranţilor.

Autospecialele sunt dotate cu staţii emisie–recepţie, girofar, sisteme de avertizare acustică şi optică. Costul total al acestora este de 1.113.790,05 lei, fără TVA, şi au fost cumpărate prin licitaţie publică deschisă.

Proiectul este finanţat din Fondul European de Returnare –  Programul Anual 2013 şi are o valoare totală de 300.000 euro.