StartUp România este un nou model de incubator care îşi propune să sprijine şi să dezvolte start-up-urile româneşti folosind atât modelul clasic al incubatoarelor de afaceri, cât şi un sistem de preincubare specific acceleratoarelor de afaceri.

Programul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani care au o idee de afaceri, precum şi instituţiilor, organizaţiilor şi oamenilor de afaceri cu experienţă dispuşi să sprijine şi să investească timp şi capital într-un nou concept de business. Sloganul sub care stă întregul concept StartUp România este ‘Inovaţie în business’.

În prima fază, Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România va selecta 50 de idei de afaceri, iar tinerii aleşi vor lucra şase luni în incubator având acces la o serie de training-uri gratuite. Cei 50 de tineri selectaţi vor avea posibilitatea, ca în cele şase luni, să beneficieze şi de spaţiul de simulare a afacerii. Tinerii aleşi în Programul StartUp România vor începe lucrul efectiv în incubator din septembrie 2012.