Suntem des sfătuiţi să nu ne enervăm, că avem probleme cu inima. Sau să nu ne jucăm prea mult pe calculator că devenim obezi. Ori să nu lenevim, că nu ne va fi bine. Cât despre înjurat, suntem avertizaţi că nu ne face bine deloc. Ei bine, conform noilor cercetări în domeniu, citate de Daily Mail, obiceiurile proaste ar putea fi benefice.
O cercetare a Universităţii Carnegie Mellon din Pittsburgh arată că oamenii care răspund situaţiilor iritante, stresante, cu exact aceeaşi doză de furie îşi menţin presiunea arterială şi secretă mai puţin cortizol, cunoscutul hormon al stresului. Aceasta spre deosebire de cei care îşi inhibă pornirile, evitând să reacţioneze.

"Stresul abundent" poate da dureri de cap, dar este benefic memoriei

Lenea, secretul longevităţii
"Cei care se trezesc dimineaţa şi sunt ocupaţi toată ziua îşi pregătesc din tinereţe mormântul", este de părere profesorul german Peter Axt. El consideră că lenea este secretul unei vieţi lungi şi antidotul perfect pentru stresul de la muncă. Expertul sugerează să lenevim jumătate din timpul nostru liber, pentru a avea şansa de a prinde suta de ani!
Chiar daca sunt şi ele învinuite ca fiind obiceiuri proaste, care pot genera obezitatea, jocurile video sau pe calculator ajută, de fapt, la pierderea în greutate! După cum arată un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Miami, în timpul jocului ritmul cardiac se accelerează, respiraţia la fel, consumânduse mai multă energie decât cu alte preocupări.
Muzica puternică stimulează creierul
Cercetătorii de la Universitatea americană Buffalo au demonstrat că cei care au prostul obicei de a nu se abţine să fie stresaţi aproape tot timpul, au o memorie foarte bună! "stresul abundent" este benefic memoriei, procesul de învăţare, de exemplu, fiind unul care se realizează cu mai multă uşurinţă decât în restul timpului.
De asemenea, ascultarea muzicii la un volum extrem de puternic ar putea fi benefică pentru creier. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Manchester, cei care ascultă muzică la un volum deranjant pentru alţii, au stimulat un compartiment al urechii interne, numit şi sacculus.
Despre acesta se crede că nu are funcţii în auz, fiind sensibil doar la volumul extrem de puternic, de peste 90 de decibeli. În cazul în care "aude" aceşti decibeli, creierul simte senzaţia de plăcere, ajutându-ne să ne simţim mai bine. Creierul este stimulat să elibereze hormoni care ne ajută să fim calmi şi fericiţi. Cercetătorii ne sfătuiesc că: "Dacă vreţi să vă simţiţi bine, poate ar trebui să ascultaţi melodii de la Black Sabbath, date la maxim!"

Daţi muzica mai tare! Veţi fi calmi şi fericiţi

Injurii pentru calmare
Un alt studiu, realizat de către oamenii de ştiinţă britanici de la Universitatea Keele, demonstrează că durerea este mai uşor de suportat atunci când cel care o resimte poate folosi injurii sau invective decât atunci când nu se poate exprima liber. Dr Richard Stephens, cel care a coordonat studiul, este de părere că "a înjura este o activitate aflată în strânsă legătură cu adrenalina. Prezenţa agresivităţii face ca sensibilitatea la durere să scadă, de unde şi noima folosirii injuriilor în caz de durere. Dau o stare de bine"!

Agresivitatea şi chiar enervarea, cu folosirea înjurăturilor "de rigoare", dau o stare de bine!