Primarul sectorului 4 se ceartă cu familia Bragadiru pe două clădiri şi se răzbună pe bucureşteni, inundând arhiva Serviciului Spaţiul Locativ.
Cetăţenii din sectorul 4 care trag nădejde să primească vreo casă de la primărie pot să-şi ia gândul. Arhiva Serviciului Spaţiu Locativ a fost inundată din cauza unui război de orgolii dus de primarul Adrian Inimăroiu cu avocaţii familiei Bragadiru, care şi-a recăpătat din 2006 sediile în care primăria avea serviciile de spaţiu locativ şi relaţii cu asociaţiile de proprietari. Situaţia vine ca o ironie pe fondul proaspăt-lansatei campanii electorale a edilului care se visează reales şi care face apel la cetăţeni să-i scrie ce dorinţe au pe adresa primăriei. Doi ani de tărăgănări
Clădirile în care primăria şi-a organizat cele două servicii au aparţinut pe vremuri domeniului Bragadiru, una era casa grădinarului, iar cealaltă popicăria unde se relaxau muncitorii din fabrica de bere a moşierului. Urmaşii familiei au recâştigat imobilele în instanţă, încă din 2006. Primăria a fost invitată la negocieri, pentru stabilirea unor termene în care instituţia să-şi poată muta cele două servicii.
„Conform Legii nr. 10/2001, primăria avea dreptul să mai stea trei ani în acele spaţii, însă primarul Inimăroiu a spus că nu doreşte acest lucru. Ulterior însă, acelaşi primar s-a răzgândit şi a spus că vrea să cumpere spaţiile. I-am oferit la schimb un spaţiu corespunzător pe bulevardul Magheru, în blocul Scala, care aparţine tot familiei. Nici acest lucru nu i-a convenit primarului“, explică avocatul familiei Bragadiru, Mihai Steidner.
Acesta spune că negocierile s-au întins pe tot anul 2006, însă în 2007 primarul s-a angajat că-şi va muta cele două servicii până în mai şi respectiv octombrie 2007 din cele două clădiri. Inundaţie la ordin
„În decembrie, am început montarea unor garduri, pentru iniţierea lucrărilor de demolare a clădirilor, crezând că primăria şi-a mutat lucrurile, aşa cum se angajase. Am constatat însă cu surprindere că primăria ne-a făcut plângere penală pentru sechestrare de bunuri şi distrugere. Am aflat de la firma de pază, care are în sarcină clădirile respective, că, în luna decembrie, din ordinul primarului, s-a oprit căldura în acele clădiri, iar ţevile au crăpat din cauza gerului“, povesteşte avocatul Steidner.
Gardienii firmei de pază au făcut apel la funcţionarii primăriei să oprească apa sau să vină să-şi ia dosarele de acolo şi calculatoarele, pentru că se inundă. Avocatul familiei Bragadiru spune că şi poliţia s-a lămurit rapid că nu e vorba de niciun sechestru şi că primăria ar fi avut tot timpul să-şi recupereze arhiva şi dotările dacă ar fi dorit. Culmea tupeului, primarul a cerut acum familiei Bragadiru încă o păsuire, până la primăvară, timp în care ar dori să construiască un alt sediu pentru serviciile inundate, peste o altă clădire construită fără drept tot pe terenul familiei Bragadiru.
„E vorba de 190 mp pe care fostul primar Mihalache a construit fără să ne ceară voie centrul pentru relaţii cu publicul al primăriei. Deşi suntem în discuţii cu primăria pentru despăgubiri pentru acel teren, primarul Inimăroiu ar dori să construiască tot acolo altă clădire. Ni se pare aberant“, consideră avocatul Steidner. Primarul sectorului 4 a refuzat să răspundă întrebărilor EVZ pe această temă. Viceprimarul sectorului, Radu Silaghi, a confirmat pentru EVZ că arhiva Serviciului Spaţiu Locativ a fost compromisă din cauza inundaţiilor din acel sediu.