Evenimentul Zilei > Actualitate > Înghesuială la ofertele de joburi pentru ingineri
Înghesuială la ofertele de joburi pentru ingineri

Înghesuială la ofertele de joburi pentru ingineri

Studenţii şi absolvenţii îşi doresc, pe lângă salarii mari, slujbe cu program flexibil şi care oferă posibilităţi reale de avansare.

Sute de tineri au fost prezenţi, ieri, la târgul de locuri de muncă „JobShop“ organizat de Board of European Students of Technology (BEST) Bucureşti, în holul rectoratului de la Universitatea Politehnică. În cadrul acestui eveniment, 100 de companii au scos la concurs peste 2.500 de joburi din domeniul IT, financiar, bancar, comerţ, construcţii, vânzări, tehnic, resurse umane şi telecomunicaţii. Adobe, Accenture, Auchan, Bearing Point, Cora, HP, IPSO, Orange, P&G, Zapp, Huawei Techologies, Danone sunt doar câteva dintre companiile de renume prezente la târg.

600 de posturi la Dacia Group Renault

Atât studenţii, cât şi proaspeţii absolvenţi de facultate s-au arătat interesaţ i de oferta companiei Dacia Group Renault. Reprezentanţii firmei spun că, pentru anul 2008, au disponibile 600 de locuri de muncă în domeniul IT, inginerie, calitate, comercial, financiar, resurse umane, comunicare, cumpărări şi juridic.

„Vreau să-mi depun CV-ul la Dacia Group Renault pentru un post de inginer. Am auzit că sunt salarii destul de mici, însă pentru cineva care se află la început de carieră este o oportunitate să lucreze într-o firmă de prestigiu“, spune Ionuţ Anton, student în anul III la Facultatea de Chimie din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti.

750 de lei pentru un începător

Studenţii în primul an de facultate s-au înghesuit la standul organizatorilor (fiindcă aceştia ofereau tricouri gratuit), dar şi la cel al companiei McDonald’s. Reprezentanţii firmei spun că un angajat nou primeşte un salariu de 750 de lei, la care se adaugă şi bonurile de masă, în valoare de 150 de lei.

„Sper să obţin un loc de muncă la McDonald’s, deoarece programul este foarte flexibil şi am timp să ajung şi la şcoală. Cel mai mult mă încântă faptul că pot să avansez foarte repede. Dacă o să ajung şef de restaurant, am auzit că o să primesc 3.700 de lei pe lună“, spune Mihai T., student la Facultatea de Comerţ în cadrul Academiei de Studii Economice.

Numeroşi tineri s-au arătat extrem de nemulţumiţi de faptul că multe dintre companiile prezente la eveniment au avut oferte doar pentru cei cu experien- ţă. „Nu pot să înţeleg de ce se prezintă la un târg cu locuri de muncă pentru studenţ i şi absolvenţi şi firme care nu au posturi pentru care nu este necesară experienţ a. Vin aici doar ca să se facă cunoscuţi“, spune revoltată Andreea M., studentă în anul II la Facultatea de Geografie din cadrul Universităţii Bucureşti.

UNDE TRIMIŢI CV-UL

> Alten Si-Techno România (IT software/inginerie) – jobs@sitechno. alten.ro
> Arctic (comerţ)
– resurse.umane@arctic.ro
> Auchan (retail) – resurseumane@auchan.ro
> Auto Total (auto)
– mihai.staicu@autototal.ro
> B2i Automotive (auto)
– gabriela.wimphen@b2i.fr
> Baran România (construcţii) – maria.paun@baran.ro
> Bricostore (comerţ)
– resurseumane@bricostore.ro
> Computer Generated Solutions România (telecomunicaţii) – recruitment@cgsinc.ro
> Colina Motors (auto)
– resurseumane@colina.ro
> Cora (comerţ)
– aologu@cora.ro
> Dacia Groupe Renault (auto) – resurse.umane@daciagroup.com
> Ernest & Young România (consultanţă)
– ey.graduates@ro.ey.com
> GTS Telecom (telecomunicaţii)
– hr@gtstelecom.ro

DORINŢĂ

Salariu de minimum 400 de euro

Irina Cătănescu (24 de ani, din Bucureşti), studentă în ultimul an la Facultatea de Chimie din cadrul Universităţii Politehnice, vrea să obţină un post de inginer. „Din păcate, angajatorii au prea puţine oferte pentru această poziţie, iar foarte mulţi dintre cei care au cer experienţă. Ar trebui să-şi dea seama că, dacă eşti încă student, este imposibil să ai experienţă ca inginer. Îmi doresc să primesc pentru un asfel de job minimum 400 de euro“, spune tânăra.

SPERANŢĂ

Leafă de 500 de euro

Pe Ana-Maria Tudorică (24 de ani, Bucureşti), studentă în anul V la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti, o interesează un post în domeniul IT. Cu toate astea, ea şi-a depus CV-ul la P&G şi la Dacia. „Deşi oferta în IT este generoasă, nu am găsit foarte multe joburi care să mi se potrivească“, explică tânăra de ce a optat pentru cele două firme. Pentru început, ea speră la o leafă de 500 de euro.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: