Informaţii de ulima oră. Elevii revin la şcoala online. Măsurile luate de Grupul operativ din Bulgaria sunt foarte stricte, iar de vineri levii vor reveni la cursurile online. Mai mult, sunt suspendate cursurile faţă în faţă şi în instituţiile de învăţământ superior. Dar şi în centrele pentru activități extraşcolare.

Informaţii de ulima oră. Elevii revin la şcoala online. Ce alte măsuri a luat guvernul bulgar

Grupul operativ din Bulgaria l-a sfătuit pe ministrul Educaţiei să amâne concursurile şi olimpiadele programate în luna martie.

Localurile publice şi cele pentru divertisment, restaurantele şi spaţiile rezervate jocurilor cu noroc vor rămâne deschise. Iar programul de lucru va fi până la ora 22.00, până pe 26 martie. Este anunţul făcut pe Facebook de către primarul Sofiei, Iordanka Fandakova.

Noile măsuri au fost aprobate, miercuri, în cadrul unei şedinţe a grupului însărcinat cu gestionarea epidemiei. Practic se are în vedere o înăsprire suplimentară a măsurilor dacă rata mortalităţii continuă să crească.

Aceste măsuri vor consta în interzicerea accesului în marile centre comerciale şi în sălile de sport

Municipalitatea, inspectoratul sanitar şi poliţia din Sofia încep o campanie pentru a verifica dacă măsurile antipidemice sunt respectate în spaţiile comerciale, în unităţile de catering sau de divertisment, precum şi în transportul public.

Angajatorii sunt sfătuiţi să lucreze de acasă sau, unde este posibil, să organizeze timpul de muncă în schimburi. Instituţiile de asistenţă socială de pe teritoriul municipalităţii Sofia vor fi închise pentru vizitatorii externi. Excursiile, festivalurile şi alte aglomerări în aer liber sunt interzise pe teritoriul capitalei bulgare.

Sofia a depăşit pragul de 500 de cazuri de infectare cu coronavirus la 100.000 de locuitori

Conform ultimelor statistici, Sofia a depăşit pragul de 500 de cazuri de infectare cu coronavirus la 100.000 de locuitori. Este îngrijorător faptul că media de vârstă a pacienţilor continuă să scadă, a remarcat primarul Sofiei în postarea sa. Iar numărul apelurilor la serviciile medicale de urgenţă în legătură cu legate noul coronavirus a crescut cu 30%.

În momentul de faţă peste 1.630 de persoane sunt internate, iar 191 dintre acestea se află la terapie intensivă. La ordinul Ministrului Sănătăţii, spitalele din Sofia pun la dispoziţie paturi suplimentare pentru tratarea COVID-19.

Peste 86.000 de persoane au fost vaccinate pe teritoriul capitalei bulgare, conform inspectoratului sanitar din Sofia. Restricţii au fost impuse deja şi în alte localităţi din ţară, în funcţie de rata de incidenţă la nivel local, în urma unei recomandări făcute săptămâna trecută, informează Agerpres.